Pinaattinen Palak paneer

Pinaattinen Palak paneer
25 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Intiassa kasvisruokien kirjo on erittäin monipuolinen, koska siellä on paljon hinduja ja buddhia, joiden ruokavalio on pääsääntöisesti vegetaristinen.
  • Jopa noin 30 % Intian väestöstä noudattaa täysin kasvisperäistä ruokavaliota.
  • Intialaisen keittiön suosikkiruokia on Palak paneer, joka on lämpimän mausteista curryruokaa – juustoa pinaatti-kermakastikkeessa.
  • Täyteläinen Paneer-juusto pehmenee herkulliseksi kuumassa kastikkeessa.
  • Vegaanisen saat siitä käyttämällä leipäjuuston tilalla kaurapalaa (Yosa) ja pippuriruokakerman kauraversiota tai kookosmaitoa.
n. 4:lle
Lisäke:
4dlMyllyn Paras Basmati Riisiä
tai Irtonainen Kaura + Riisiä
Palak paneer:
n. 225gPaneer-juustoa (Apetina) tai Yosa Kaurapalaa (Fazer)
2rkloliivi- tai rypsiöljyä
2sipulia
n. 2valkosipulinkynttä
1punainen chili (n. 10 cm)
1rklinkivääriä raastettuna
2rklmietoa intialaista currytahnaa (Patak's)
1tljuustokuminaa
70gtomaattipyreetä
250ghienonnettua pinaattia
2dlpippuriruokakermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
(tai kookosmaitoa + mausteita)
1dlvettä
Lisäksi:
naan-leipää
paksua jogurttia
korianterisilppua

Valmistusohje

  1. Keitä Basmati Riisi tai Irtonainen Kaura+Riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Saat noin 8 dl lisuketta.

  2. Kuivaa juusto ja kuutioi se. Paista juustokuutioita öljyssä pannulla, jotta juusto saa hieman väriä. Nosta sivuun. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja hienonna chili (poista siemenet).

  3. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää joukkoon raastettua inkivääriä, currytahnaa ja juustokuminaa. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree ja pinaatti, myös pakastepinaatti sopii. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes pinaatti pehmenee tai sulaa. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää sopivan koostumuksen saamiseksi vähän vettä. Maista sopivan vahva maku, lisää tarvittaessa mausteita.

  4. Kääntele juustokuutiot kastikkeen joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin tai suurimoiden ja naan-leivän, paksun jogurtin ja korianterisilpun kanssa.

VINKKI: Kokeile Paneer-juuston tilalle suomalaista leipäjuustoa ja käytä ainakin tällöin lisukkeena kauraa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)