• Pastapaistoksen voi valmistaa annosvuokiin, esim. isoihin jenkkimuffinivuokiin.
  • Näissä pastavuoissa on katkarapuja ja fetaa.
  • Älä keitä uuniruokiin tulevaa pastaa liian kauan.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka näitä annospastoja valmistetaan.

Ainekset 4:lle annosta

n.200
g
katkarapuja
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
(n.100
g
oliiveja)
Kuorrutuskastike:
4
dl
maitoa
n.2
dl
kevyt-ruokakermaa tmv. (5-7%)
+ 1 dl maitoa
½-1
tl
mineraalisuolaa
1
tl
mustapippuria hienonnettuna
1-2
dl
kevytjuustoraastetta
Pinnalle:
1
dl
kevytjuustoraastetta

Ohje

Keitä pastaa kiehuvassa vedessä al dente, 5 min. Valuta lävikössä ja sekoita joukkoon katkaravut ja fetakuutiot. Jaa seos isoihin paperisiin (2 päällekkäin) voideltuihin muffinivuokiin, folio- tai silikonivuokiin. 

Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa kerma-maito koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon pieneen nestemäärään sekoitetut hiivaleipäjauhot. Anna kastikkeen saostua, mausta. Kaada kastike vuokiin. 

Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista vuokia 225-asteisen uunin keski-ylätasolla n. 15 min, kunnes saavat kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.