Rapeat chilitortillatikut ja munakoisodippi

Rapeat chilitortillatikut ja munakoisodippi
45 min, josta valmisteluaika 15 min

Paahdetut tortillakääröt saavat inspiraationsa perinteisistä meksikolaisesta taquitoista. Herkulliset cheddarjuustolla ja chilillä maustetut tikut herkutellaan munakoisotahnasta ja paahdetuista tomaateista valmistetun dipin kera.

16 tortillatikkua
Chilitortillatikut:
8kplMyllyn Paras OATGOODS Kauratortillaa
100gcheddarjuustoraastetta
1tlchililastuja
rypsiöljyä paistamiseen
Munakoisodippi:
2munakoisoa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1dloliiviöljyä
2rklsitruunamehua
1tlsuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Levitä juustoraaste ja chilihiutaleet tasaisesti tortillojen päälle. Puolita tortilla keskeltä ja kääri tiukasti rullalle. Paista rapeaksi rypsiöljyssä.

  2. Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit mukaan paahtumaan 15 minuutin kohdalla. Anna kasvisten jäähtyä hetken

  3. Leikkaa munakoisot puoliksi ja kaavi pehmeä sisus kulhoon tomaattien kanssa. Sekoita aineksia voimakkaasti, kunnes tuloksena on sakeaa tahnaa. Mausta seos oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa rapeat tortillatangot lämpiminä munakoisodipin kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)