Paahdetut tortillakääröt saavat inspiraationsa perinteisistä meksikolaisesta taquitoista. Herkulliset cheddarjuustolla ja chilillä maustetut tikut herkutellaan munakoisotahnasta ja paahdetuista tomaateista valmistetun dipin kera.

Ainekset 16 tortillatikkua annosta

Chilitortillatikut:
8
kpl
tortillalettuja
100
g
cheddarjuustoraastetta
1
tl
chililastuja
rypsiöljyä paistamiseen
Munakoisodippi:
2
munakoisoa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Levitä juustoraaste ja chilihiutaleet tasaisesti tortillojen päälle. Puolita tortilla keskeltä ja kääri tiukasti rullalle. Paista rapeaksi rypsiöljyssä.

  2. Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit mukaan paahtumaan 15 minuutin kohdalla. Anna kasvisten jäähtyä hetken

  3. Leikkaa munakoisot puoliksi ja kaavi pehmeä sisus kulhoon tomaattien kanssa. Sekoita aineksia voimakkaasti, kunnes tuloksena on sakeaa tahnaa. Mausta seos oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa rapeat tortillatangot lämpiminä munakoisodipin kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.