Perinteinen lohipasta toimii arjessa hyvin ja maistuu vielä hyvältä. Tämä lohipasta valmistuu tuoreesta lohesta.

Ainekset 4 annosta

600
g
ruodoton lohifilee
1
iso purjo
4
dl
ruokakermaa
½
sitruuna
½
pnt
tilliä
suolaa ja pippuri myllystä
rypsiöljyä

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä paketin ohjeen mukaan. Poista lohesta nahka ja pilko noin 2 cm siivuiksi. Halkaise purjo puoliksi ja pese juoksevan veden alla. Leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaan muotoisiksi viipaleiksi.

  2. Valuta pasta ja lisää pastaan hiukan öljyä. Laita pasta tarjoiluastiaan tai vuokaan. Mausta kevyesti suolalla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Laita lohisiivut pannulle ja paista vain toiselta puolelta lohiin kaunis väri.

  3. Kun lohen reunan väri on muuttunut voi lohet siirtää pastan päälle paistopuoli ylöspäin. Laita hiukan öljyä kuumalle pannulle tai kattilaan ja kypsennä siinä hetki purjoa. Lisää kerma purjon päälle ja anna kiehua voimakkaasti hetki noin 2-3 minuuttia.

  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu sekä hienonnettu tilli ja kaada kastike lohen päälle. Lohi kypsyy loppuun kuuman kastikkeen ansiosta. Tarjoile heti tai jäähdytä ja lämmitä uunissa seuraavana päivänä.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sari Helin

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.