Messuväki innostui Myllyn Paras -tarjonnasta

Myllyn Paras –osastolla riitti
vipinää Fast Food & Cafe –messuilla. Kävijät ihastelivat uutta ideaa
tarjota Lippa Sämpylöitä lämpimänä herkullisten täytteiden kera.

-Tämä
idea meidän täytyy ottaa käyttöön ensi kesänä terassin lämpövaunussa,
innostuivat yrittäjät Marika ja Stephen Cronin Heinolasta.

Myllyn Paras tuo tänäkin keväänä markkinoille uutuustuotteita, joiden ehdoton
lähtökohta on asiakkaiden tarpeet. Innostunut ja aikaansa seuraava
tuotekehitysryhmä ideoi trendikkäät, tämän päivän asiakasta tyydyttävät
tuotteet.

Viime kuussa pidetyillä Fast Food & Cafe –messuilla Myllyn Paras
innovoi Lippa Sämpylöille uuden käyttötavan. Niitä voi tarjota myös lämpimänä.suvi_makinen_300x400.jpg : 153Kb<br />

Suvi Mäkinen Stadin ammattiopistosta tarjoili messuvieraille Myllyn Paras –herkkuja hymyssä suin.

Asiakkaat saivat maistaa grillissä rapeaksi kuumennettua Lippa
Maalaissämpylää valkosipulimaustetulla kebab-lihalla. Lippa Ruissämpylän
välistä paljastui pippurihärkää höystettynä cesar-kastikkeella ja
piparjuuritahnalla.

Näihin ihastuivat myös Marika ja Stephen Chorin. Heillä on Heinolassa tarjolla
pitopalvelutoimintaa, aito irlantilaishenkinen Cronin's Café & Guesthouse ja kuuluisa kesäpaikka Heinolan
Casino, joka on talvisin auki tilauksesta.

-Tykkäämme
Lippa Sämpylästä muutenkin, sillä se on todella monikäyttöinen ja täytettynä se
on hyvin näyttävä. Ensi kesänä meidän täytyy kokeilla ideaa lämpimästä Lipasta
terassimme lämpövaunussa, he innostuvat.marika_ja_steven_cronin_400x300.jpg : 86Kb<br />

Marika ja hänen puolisonsa, Irlannista kotoisin oleva Stephen Cronin ideoivat asiakkailleen herkullista tarjottavaa, jossa on usein pieni eksoottinen, irlantilainen vivahde.

Nuoret korostavat terveellisyyttä

Lämpimiä herkkuja maisteli myös talotekniikkaa opiskeleva Ville
Leinonen. Hän ei piittaa valmisruoista vaan tekee ateriansa itse.

ville_leinonen_kuva_2_300x400.jpg : 82Kb<br />

Opiskelijat ovat myös kiinnostuneita ruoan terveellisyydestä.

-Valmista
paljon pastaruokia ja usein käytän tummaa pastaa. Pidän myös tummasta leivästä.
Pullaa en syö kuin erityistilanteissa, en osta sitä koskaan kotiin.

-Laitan
edellisenä päivänä seuraavan päivän aterian valmiiksi. Se on käytännöllistä ja edullista. Nykyisin on ihan tavallista, että miespuoliset nuoret tekevät ruokaa
siinä kuin tytötkin. Tykkään kokkailusta ja niin tekee moni kaverinikin.

Ville Leinonen on tumman pastan ja leivän ystävä. Hän valmistaa
ateriansa itse.

Myynti- ja markkinoinnin merkonomeiksi opiskelevat Hanna Teronen ja
Riinu Mäkelä seuraavat tuoteselosteita jonkin verran.

-Suosimme
kotimaista, toinen meistä on tumman ja toinen vaalean leivän ystävä.

-Ulkomaista
lihaa emme suostu syömään, nuoret naiset sanovat.

Vankilan keittiössä

Keittiömestari Jaana Rantalainen vastaa Helsingin vankilan keittiöstä.

-Meidän
suunnitelmiamme helpottaa se, että ruokailijoiden määrä on ennakkoon aika
tarkkaan tiedossa. Hävikkiä meillä ei juuri tule. Ruoan suhteen pyrimme
terveellisyyteen, mutta totta kai myös maistuvuuteen. Ovathan ateriat päivän
kohokohtia.

-Tummaa
leipää menee paljon ja sitä me arkisin tarjoammekin. Viikonloppuisin on
tarjolla vaaleaa leipää sekä mahdollisesti jotakin extra-hyvää, hän kertoo.

jaana_rantala_300x400.jpg : 186Kb<br />

Keittiömestari Jaana Rantala vastaa Helsingin vankilan keittiöstä.

Messuilla piipahtaneet TekPreo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Puisto ja
hänen ystävänsä ja tilapäistyöntekijänsä, kokki Tuukka Ahvenniemi arvioivat
lämpimiä Lippa Sämpylöitä kriittisesti.

-Varsinkin
tumma leipä itsessään on sen verran tuhtia ja tiukkaa tavaraa, että se kaipaa
melko kostean täytteen. Huomasimme, että leivät olisivat vaatineet hieman
enemmän kastikkeita, jotta ne olisivat olleet suussa sulavia. Maukkaita olivat
kuitenkin, he sanoivat.

tuukka_ahveniemi_ja_hannu_puisto_400x300.jpg : 175Kb<br />

Tuukka Ahvenniemi ja Hannu Puisto kaipasivat kosteita täytteitä
lämpimiin Lippa Sämpylöihin.

TEKSTI JA KUVAT

MARJA NYMAN

Tiedoteryhmä