8.12.2023

Uudet Joululeivonnan Suomen Mestarit loivat yllättäviä makuyhdistelmiä jouluun

Joululeivonnan tuoreet Suomen mestarit paljastettiin Myllyn Parhaan somekanavissa torstaina 7. joulukuuta. Nuorten sarjan voittajaksi kruunattiin Jenna Saarilahti Tampereelta ja aikuisten sarjan voitti alahärmäläinen Iida Huhtaluhta

Finaalissa Myllyn Parhaan nykyiset someleipurit Pihla Sallinen ja Anna Jaatinen testasivat neljää jatkoon päässyttä reseptiä ja valitsivat Myllyn Paras -raadin kanssa joukosta voittajat. Samalla Pihla ja Anna tulivat valinneeksi omat manttelinperijänsä, sillä kisan voittajat pestataan Myllyn Parhaan vuoden 2024 Someleipureiksi. 

Someleipurit toimivat Myllyn Parhaan palkallisina leivontavaikuttajina koko ensi vuoden ajan, ja heille on luvassa erilaisia leivontatehtäviä läpi vuoden. Lisäksi voittajat palkitaan 1000 euron lahjakorteilla. 

Jouluisia makuja raikkaalla otteella

Jenna Saarilahden jouluinen britakakku ja Iida Huhtaluhdan kermaliköörikakku hurmasivat tuomariston. Anna Jaatisen mukaan uudenlaisten makuyhdistelmien käyttö yhdistää voittajia. 

Maut ovat toki jouluisia, mutta makuyhdistelmät silti yllättäviä, Jaatinen täsmentää.

Pihla Sallinen on samoilla linjoilla. Yllättävät makumaailmat erottuvat joukosta. Esimerkiksi britassa karamellisoitu omena, kinuski ja piparkakkumauste tuovat mieleen joulun tutut maut, mutta niiden käyttö britassa on yllättävä ja raikas veto. 

Vastaavasti kerroksellisessa kermaliköörikakussa Biscoff-tahnan ja kermaliköörin makuyhdistelmä suorastaan suli tuomareiden suussa.  

Jälleen tasokas kisa

Lantmännen Cerealia ja Lantmännen Unibake vastaavat yhdessä kisan järjestelyistä. Lantmännen Cerealia Finlandin Brand & portfolio manager Mona Kandelin kommentoi kilpailua korkeatasoiseksi. 

–  Saimme ilahduttavan paljon hakemuksia, niin makeita kuin suolaisiakin. Joululeivonta selvästi yhdistää suomalaisia sukupolvesta toiseen ja innolla odotamme, millä ihanilla herkuilla uudet Someleipurimme ensi vuoden aikana meitä inspiroivat!

Joululeivonnan SM-kilpailut järjestettiin nyt toista kertaa. Myllyn Paras on järjestänyt paljon kiinnostusta herättäneitä Piparinleivonnan SM-kilpailuja vuodesta 2010 alkaen.

Someleipurit Pihla ja Anna punaisissa essuissa keittiössä finaalileivonnaisten ääressä.

 

 

 

 

 

 

 



Someleipurit2023 Pihla ja Anna finaalitöiden arvioinnissa (kuva: Parcero / Lina Toivonen)