1.6.2022

Lantmännen on saattanut Myllyn Paras -yrityskaupan päätökseen

Lantmännen on tänään saattanut päätökseen suomalaisen mylly- ja leipomotoimialalla toimivan Myllyn Paras -elintarvikekonsernin oston ja toivottaa Myllyn Parhaan 110 työntekijää tervetulleeksi Lantmännen-perheeseen. Yrityskaupan myötä Lantmännen vahvistaa asemaansa Suomessa ja laajentaa kestävästi tuotettujen, viljapohjaisten tuotteiden valikoimaa vastatakseen paremmin kotimaisten tuotteiden kasvavaan kysyntään.

Lantmännen-logo

Yhdessä Myllyn Parhaan kanssa, Lantmännenin liiketoiminta kattaa viljapohjaisten elintarvikkeiden koko pellosta pöytään arvoketjun Suomessa. Lisäksi yrityskauppa mahdollistaa pitkän aikavälin innovaatioita ja vahvistaa entisestään Suomen liiketoimintaa pellosta pöytään.

Yrityskauppa kattaa Myllyn Paras -konsernin Hyvinkäällä sijaitsevat tuotantolaitokset, jotka valmistavat myllytuotteita, kuten pastaa, jauhoja ja hiutaleita, sekä pakasteleivonnaisia ja -taikinoita. Myllyn Parhaan liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 110 työntekijää. Myllyn Paras valmistaa suomalaisille tuttuja tuotteita, joilla on vakiintunut asema pääasiassa suomalaisessa vähittäiskaupassa ja food service -toimialalla. Myllyn Parhaan tuotevalikoima laajentaa Lantmännenin tarjontaa Suomessa.

Lantmännen toimii jo nyt laajasti Suomen markkinoilla yritystensä kautta: Lantmännen Agro Oy toimii maatalousalalla ja Lantmännen Cerealia Oy sekä Lantmännen Unibake-leipomoyhtiöön kuuluvat Lantmännen Unibake Finland Oy ja Vaasan Oy toimivat elintarvikealalla.

”Myllyn Paras on arvostettu brändi, jolla on pitkät perinteet laadukkaiden mylly- ja leipomotuotteiden valmistajana. Tämä yrityskauppa sopii hyvin pitkän aikavälin tavoitteisiimme, ja Myllyn Parhaan toimintojen maantieteellinen sijainti tukee nykyistä liiketoimintaamme Suomessa. Yrityskauppa on pellosta pöytään -strategiamme mukainen ja vahvistaa fokustamme lähellä tuotettuun ruokaan ja innovaatioihin. Lisäksi se tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa nykyistä valikoimaamme ja kasvaa Suomen markkinoilla. Voimme saavuttaa strategiset tavoitteemme vain yhdessä osaavien ja sitoutuneiden ihmisten kanssa, ja olen iloinen voidessani toivottaa Myllyn Parhaan työntekijät tervetulleiksi Lantmännenille”, sanoo Lantmännenin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Magnus Kagevik.

“Yrityskaupan myötä liitymme osaksi kansainvälistä elintarvike- ja maatalousalan yritystä ja parannamme entisestään kykyämme palvella asiakkaitamme ja kuluttajia. Yrityskauppa avaa myös kansainvälisiä mahdollisuuksia liiketoiminnallemme sekä kiinnostavia mahdollisuuksia henkilöstöllemme. Olemme iloisia voidessamme liittyä osaksi Lantmännenia ja sen laajentuvaa Suomen liiketoimintaa”, sanoo Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Miska Kuusela.

Lisätietoja:

Mari Dunderfelt, brändi- ja viestintäjohtaja, Lantmännen
Puh: 040 556 57 21
[email protected]

Lantmännenin media desk
Puh: +46 10 556 88 00
[email protected]

Lantmännenistä

Lantmännen on maatalousosuuskunta ja Pohjois-Euroopan johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarviketoimialalla. Lantmännenin omistaa 19 000 ruotsalaista maanviljelijää, ja sillä on 10 000 työntekijää sekä toimintaa yli 20 maassa. Yhtiön liikevaihto on 48 miljardia Ruotsin kruunua (SEK). Tehtävämme on edistää maanviljelyn elinvoimaisuutta. Tunnetuimpia elintarviketuotemerkkejämme ovat esimerkiksi Vaasan, AXA, GoGreen, START ja FINN CRISP. Toimintamme perustuu viljelijöiltä sukupolvien aikana hankittuun osaamiseen ja arvoihin. Liiketoimintamme sekä tutkimus- ja tuotekehitystoimintamme kattaa koko arvoketjun, ja yhdessä kannamme vastuun pellosta pöytään. Lisätietoa: www.lantmannen.fi

Tietoja Myllyn Parhaasta

Myllyn Paras on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksellä on kaksi tehdasta Hyvinkäällä ja yksi Tammelassa. Myllyn Paras on yksi Suomen arvostetuimpia elintarvikebrändejä ja markkinajohtaja useassa tuotekategoriassa. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää noin 110 työntekijää. Lisätietoja: www.myllynparas.fi