Makuklubi-voittaja juhli thaimaalaisittain!

 

Myllyn Paras Makuklubi –kilpailun voittaja Harri Ojajärvi Hollolasta perheineen sai palkinnoksi upean thaimaalaisen illan.

Myllyn Paras kutsui Ojajärven perheen juhlimaan Helsinkiin. Heille järjestettiin syntyperäinen thai-kokki avustajineen loihtimaan herkkujen ilta. Menu suorastaan kutkuttaa makuhermoja.

thai3.jpg : 35Kb

Thai-kokkien taitavasti leikkaamista vihanneksista ja kukista tehty asetelma oli upea silmänilo.

-Alkuun nautimme hibiscusteejuomaa. Alkuruokana tarjottiin kana-inkiväärikeittoa, sitten valkosipulissa paistettua pinaattielämänlankaa ja jättikatkarapuja. Pääruokina oli paistettua tilapia-kalaa, sitruunaruohokanaa ja panaeng-currya naudanlihan kanssa, Ojajärvi kertaa ruokalistaa.

-Jälkiruokana oli perinteisesti tuoreita hedelmiä ja thaimaalaista mulperiteetä.

thai1.jpg : 50Kb

Harri Ojajärvi, hänen vaimonsa Pirkko sekä tytär Viivi seurasivat mielenkiinnolla thai-kokkien työskentelyä.

-Tyttäreni Viivi tykkäsi menusta myös kovasti, vaikka tavallisesti hän pyytää laittamaan ruokiin melko vähän mausteita. Hän oli nuorempana hyvin innostunut leipomisesta. Nykyisin hän tekee joskus ruokaa, hänellä on koulussa valinnaisaineena kotitalous, Harri kertoo.

Monipuolista kotiruokaa

Harri itse työskentelee palvelukeskuksessa, jossa on kiinteä pieni asiakaskunta.

-Henkilömäärä on tiedossa, joten ruokien menekki on melko helppo arvioida. Teemme paljon kotiruokaa. Aamiaiset ovat puuroja ja sämpylöitä lisukkeineen. Iltapala saattaa vaihdella pitsasta rahkaan ja hedelmäsalaattiin. Varsinaisilla aterioilla on keittoja, pastaa, kiusauksia ja pataruokia.

Ruokapalvelusta vastaava Ojajärvi kertoo yrityksen käyttävän paljon perinteisiä Myllyn Paras –tuotteita, kuten jauhoja ja suurimoita.

-Pakastimessa meillä on myös muun muassa pasteijoita ja suolaisia piirakoita, joilla on helppo täydentää esimerkiksi välipaloja. Makeita tuotteita käytämme vähemmän.

Mausteita ja kasviksia

thai2.jpg : 51Kb

Friteeratut katkaravut pinaatin ja papujen kanssa ovat tyypillistä thai-ruokaa.

Thai-illallisesta Ojajärvi poimi vinkkejä muun muassa mausteiden ja vihannesten käyttöön.

-Ruokien hieno tuoksu tulee usein mausteista ja sehän lisää ruokahalua.

-Huomasin myös miten paljon thai-keittiössä käytetään kasviksia. Niitä voi lisätä melkein mihin tahansa ruokaan. Thaimaalaiset tosin pilkkovat ne kauniisti ja melko pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Me suomalaisittain olemme rouheampia.

-Aina ei kuitenkaan taritse olla lisukkeena perunaa, vihannekset toimivat yhtä hyvin.

Ojajärvi kertoo miten perheessä muistetaan palkintoilta pitkään. Perhe ei ole vielä koskaan käynyt Thaimaassa asti, mutta tuulahdus eksoottisesta keittiöstä toi mukavan tunnelman, melkein kuin olisi Thaimaassa käynyt.

MARJA NYMAN

KUVAT

MYLLYN PARAS

Tiedoteryhmä