Joulun makuja jokaiselle - HUS Ravioli

Lämmintä joulumieltä luodaan myös sairaaloissa ja muissa hoitopaikoissa
niin potilaille, omaisille kuin henkilökunnallekin. Kynttilät, joululaulut ja
herkulliset jouluruoat kruunaavat vuoden
suurimman juhlan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, HUS, on Suomen suurin sairaanhoitopiiri.
HUS:n ruokapalvelut järjestää Ravioli, joka haluaa
luoda joulutunnelmaa hyvän ruoan välityksellä.

- Jouluruokaa ja leivonnaisia
on tarjolla sekä potilaille että lounasravintoloiden asiakkaille. Lounasravintoloissa aterioi lähinnä henkilökunta,
kehittämispäällikkö Heini Uotila sanoo.

- Useimmissa sairaaloissamme on myös kahviot potilaiden
ja heidän omaistensa tapaamiseen. Näistä useissa on tarjolla suosituksi tullut
salaattibuffet sekä keittolounas hyvän leivän kanssa. Esimerkiksi Porvoossa, Tammisaaressa, Lohjalla ja Hyvinkäällä
kahvilat sijaitsevat näppärästi heti ulko-ovien vieressä. Niihin on helppo
piipahtaa ja ne ovat ahkerassa käytössä.

HUS Ravioli<br />

Tuotesuunnittelija Minna Salin
(vas.) ja kehittämispäällikkö Heini Uotila varmistavat, että joulutunnelmaa
löytyy myös sairaaloista jouluherkkujenkin muodossa.

Tuunaamisella näköä ja makua

Vierastarjoilupuolella pidetään kokouksia ja erilaisia
juhlatilaisuuksia, joihin valmiit tai puolivalmiit kahvipöydän tarjottavat ovat
mainio lisä.

- Näin säästämme aikaa kiiretilanteissa. Kahvileipiäkin
on helppo tuunata, esimerkiksi joulutorttu saa kauniin hunnun tomusokerista.
Valmiita torttuaihioita voimme muokata vaikka täyttämällä ne muulla kuin
luumuhillolla.

- Vuokakakut ovat näppäriä kahvilassa, niiden ulkoista
olemusta voi ehostaa, Uotila sanoo.

Joulun Tähtitorttu<br />

Joulutorttu on monen
mielestä se ainoa oikea joulukahvileipä piparien ohella.

Valmiit tortut voi
koristella tomusokerilla.

Raviolin isoissa yksiköissä on
omat keittiöt, joissa varsinaiset ateriat valmistetaan. Niissäkin hyödynnetään
puolivalmis- tai valmistuotteita.

- Pienikokoinen Lippa Sämpylä on ollut myös potilasruokalistalla
ja siitä on pidetty.

Lippa Kaurasämpylä<br />

Valmis leipä on nopea ja
vaivaton lisäke nyt niin suosituille buffet- tai keittotarjoiluille.


Vaihtelua kaivataan

Raviolin tuotekehitys kehittää
reseptiikkaansa kuten muutkin ruokapalvelujen järjestäjät.

- Vaihtelevuudesta saamme paljon hyvää palautetta. Muun
muassa punajuuri-savuporokakku ja muut, usein kalapainotteiset voileipäkakut
ovat ihmisten
mieleen.

- Joudumme tarjoilemaan melko paljon erilaisia
erityisruokavaliota. Jo nyt löytyy melko paljon muun muassa keliaakikoille soveltuvia omavalmisteisia tuotteita, joista osa on tuoreita, osa pakasteena.

- Toive olisikin, että erityisherkuissa, kuten todella
suositussa runebergintortussa olisi vastaavan tyylinen tuote, joka sopisi keliaakikolle. Nykyisin erilaiset allergiat ja
ruokavaliot ovat yleistyneet, joten niitä kaipaa moni muukin kuin sairaalan
potilas.

Gluteenittomat tuotteet<br />

Gluteenittomat tuotteet
näyttävät ja maistuvat herkullisilta sekä sopivat viljaa välttävän
ruokavalioon.

TEKSTI

MARJA NYMAN

KUVAT

HUS & MYLLYN PARAS OY

Tiedoteryhmä