Hyvää huipulta

Riihivuoren laskettelukeskuksessa Muuramessa eletään jännittäviä
aikoja. Laskettelukauden odotetaan käynnistyvän täydellä teholla joulukuun
alkupuolella. Talossa on valmistauduttu kauteen huolella.

Laskettelukeskusta on viime huhtikuusta asti luotsannut varsinainen
talviurheilun asiantuntija, muun muassa 20 vuotta hiihdonopettajana toiminut,
nykyinen toimitusjohtaja Janne Andersin. Hänen lapsensakin laskevat kilpaa.

-Onhan tämä pesti alkanut hyvinkin
mielenkiintoisesti. Nyt saan toteuttaa unelmaani, olla laskettelun ja muun
hiihtourheilun ytimessä ideoimassa ja tekemässä töitä, hän sanoo.

Andersin kertoo, että Jyväskylän kupeessa ollaan talven suhteen
aikataulussa, vaikka eteläisimmässä Suomessa on hämmästelty lauhaa marraskuuta.

-Normaalisti laskettelukausi starttaa
itsenäisyyspäivänä, mutta on totta, että onhan tämä talviyrittäminen paljon
keleistä kiinni.

Kylmäkontti varastona

riihivuori-4-janne-andersin_pieni.jpg : 15Kb<br />

Toimitusjohtaja Janne Andersin taputtelee tyytyväisenä Myllyn Paras
–kylmäkontin kylkeä. – Mainio lisävarastotila, hän kiittää.

Riihivuoressa on tehty viime vuosina miljoonaluokan investointeja.
Uudistunut ravintola Riihikelo pystyy tarjoamaan esimerkiksi lounasaikana ateria-
ja kahvilapalveluita yli 300 henkilölle.

-Laskettelijoiden lisäksi palveluitamme käyttävät
myös kokous- ja seminaarivieraat, muut yksityistilaisuuksien järjestäjät sekä
kesällä kesäteatterivieraat. Kesäteatteritoiminta laskettelukeskuksen
yhteydessä ei ole enää aivan harvinaista, mutta oma Aplodi-Areenamme on
ainutlaatuinen tarjoten yli 600 säältä täysin suojattua paikka
amfiteatterimaisessa muodossa eli nousevassa ja kaarevassa katsomossa, Andersin
kertoo.

-Panostamme laadukkaisiin ja urheilijoita
miellyttäviin terveellisiin aterioihin ja annoksiin. Lapsille on tarjolla
paljon muutakin kuin ranskalaisia perunoita, hän naurahtaa.

Kahvilatarjonnassa on sekä makeaa että suolaista. Ravintola hankkii
osan tuoretavarana lähialueelta, mutta pakasteet ovat oiva apu sekä isoihin,
ennakkoon tilattuihin että yllättäviin tilanteisiin.

-Myllyn Parhaan kylmäkontti on meille merkittävä
apu, sillä kylmätiloista on aina pulaa silloin kun puhutaan sadoista kävijöistä
päivässä.

Videoita maailmalle

Myllyn Paras -yhtiön käytetyimpiä tuotteita ovat erilaiset
leipätuotteet, pullat, kakut ja piirakat.

riihivuori-1-leivos_pieni.jpg : 12Kb<br />

Makeista tuotteista erilaiset Myllyn Paras -kakut ovat suosikkeja
jälkiruokana ja kahvin kanssa tarjottuina. Keittiö tuunaa niistä talon
ilmeeseen sopivia.

-Suosikkituotteita makeista ovat esimerkiksi Mustaherukka- ja Kinuskilevykakut, Raparperi- ja Rahkapullapiirakat sekä Kinuskisilmäpulla. Suolaisista liikkuvat hyvin muun muassa erilaiset pasteijat.
Aivan loistava tuote täytettyjen leipien perustana on Lippa Sämpylä.

Andersin sekä ravintolapäällikkö Kari Heinämäki kiittävät sitä, että
pakasteet ja puolivalmisteet nopeuttavat ja helpottavat työtä sekä tarjoavat
asiakkaille tuoreita ja tuoksuvia elämyksiä.

-Yksi suuri hyöty on hukkaprosentin jääminen
minimiin, Heinämäki sanoo.

Riihivuoren laskettelukeskus on ollut kovassa nosteessa viime aikoina
niin sanotusta lamasta huolimatta.

-Kun ihmiset löytävät meidät, se on kuin vyöryvä
lumipallo. Hyvä maine kantaa kauas.

Yksi suurista nuorison suosikeista on keskuksen Ski Park, jossa on
mahdollisuus freestyle- ja lumilautailuharrastukseen.

-Nuoret kuvaavat paljon videoita, jotka leviävät
sosiaalisessa mediassa ympäri maailman. Mikäs sen mukavampaa pr-työtä meille.

riihivuori-3-makkaranpaistoa_pieni.jpg : 29Kb<br />

Makkara maistuu parhaalta ulkotulilla paistettuna.

KUVAT

MARJA NYMAN

RIIHIVUOREN LASKETTELUKESKUS

Tiedoteryhmä