Kinuski- ja Suolakinuskikakku

Kinuski- ja suolakinuskikakku
2 t , josta valmisteluaika 1 t 30 min
  • Kinuskikakku on monien juhlien luottokakku. Kinuski kestää hyvin juhlapöydässä ja maistuu useimmille.

  • Kakkuun voi käyttää hyvin isohkoa irtoreunaista kakkuvuokaa, jolloin tarvitaan 6 munan kakkupohja.

  • Kinuskikakku kannattaa täyttää raikkain marjoin, koska makean ja happaman yhdistelmä on herkullinen.

  • Täytekakun voi täyttää ajoissa ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa ennen kuorrutusta tai kakun voi pakastaa. Myös kinuskikuorrutuksen voi valmistaa edellisenä päivänä.

  • Kinuskin keittäminen on helppoa, kunhan kattila on laakea, seos kiehuu koko ajan ja sitä sekoitellaan silloin tällöin. Paras väri syntyy fariinisokerilla.

24–26 cm täytekakku (n. 2,5 l), n. 10–15 annosta
TÄYTEKAKKUPOHJA:
6munaa
dlsokeria
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1dlperunajauhoja
1tlleivinjauhetta
LEIVITYS
2rklmargariinia tai voita
2rkl
KOSTUTUS:
1–2dlmaitoa
2tlvaniljasokeria
TÄYTE:
3dlmustaherukka-, karhunvadelma-, lakka- tai raparperihilloa
2banaania tai 2 dl omenasosetta
4dlmustaherukoita, karhunvadelmia, lakkoja tai paahdettuja raparperipaloja
TÄYTEVAAHTO:
2dlvispikermaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
(200gmaitorahkaa tai tuorejuustoa)
KINUSKIKUORRUTUS:
2dlkuohukermaa
2dlfariinisokeria
1rklvoita tai margariinia
(*vähänsuolaa ja sormisuolaa)
KORISTELU:
2dlvispikermaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
(marjoja)

Valmistusohje

  1.  Valmista kakkupohja. Katso valmistusohje tarkemmin täältä: https://www.myllynparas.fi/reseptit/taytekakkupohjan-perusohje

  2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan sahalaitaisella terävällä veitsellä. Kostuta levyt vaniljamaidolla sitä mukaa, kun kokoat kakun tarjoilualustalle, ja kostuta lopuksi kansilevy alapuolelta.

  3. Vatkaa täytevaahdon kerma ja sokerit vaahdoksi kulhossa. Voit keventää vaahtoa rahkalla tai vahventaa tuorejuustolla. Soseuta banaanit haarukalla.

  4. Levitä kakun täyteväleihin ensin hilloa, sitten banaanisosetta ja marjoja sekä lopuksi 1 cm:n kerros kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

  5. Valmista kinuskikuorrutus: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 min. Alenna lämpöä keskiteholle ja anna kiehua koko ajan välillä sekoitellen n. 15 minuutin ajan. Tiputa pisara kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Kinuski on sopivan paksua, kun pisara pysyy ehjänä. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon voi *ja halutessasi vähän suolaa. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle. Levitä pyörittelemällä kakkua hiukan. *Voit ripotella vähän suolakiteitä jäähtyvälle pinnalle. Säilytä kakkua viileässä.

  6. Vaahdota ennen tarjoilua tapahtuvaa koristelua varten kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä vaahto kakun reunalle palettilastalla. Pursota kinuskikuorrutuksen reunan päälle ruusukkeita. Halutessasi voit pursottaa myös reunalle ruusukkeita. 

 

SUOLAKINUSKIKAKKU

  1. Lisää kinuskiseokseen ja kinuskikuorrutuksen pinnalle vähän sormisuolaa, niin syntyy suolakinuskikakku.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)