Kinuski- ja Suolakinuskikakku

-
Kinuskikakku on monien juhlien luottokakku. Kinuski kestää hyvin juhlapöydässä ja maistuu useimmille.
-
Kakkuun voi käyttää hyvin isohkoa irtoreunaista kakkuvuokaa, jolloin tarvitaan 6 munan kakkupohja.
-
Kinuskikakku kannattaa täyttää raikkain marjoin, koska makean ja happaman yhdistelmä on herkullinen.
-
Täytekakun voi täyttää ajoissa ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa ennen kuorrutusta tai kakun voi pakastaa. Myös kinuskikuorrutuksen voi valmistaa edellisenä päivänä.
-
Kinuskin keittäminen on helppoa, kunhan kattila on laakea, seos kiehuu koko ajan ja sitä sekoitellaan silloin tällöin. Paras väri syntyy fariinisokerilla.
TÄYTEKAKKUPOHJA: | ||
6 | munaa | |
2½ | dl | sokeria |
2 | dl | Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja |
1 | dl | perunajauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
LEIVITYS | ||
2 | rkl | margariinia tai voita |
2 | rkl | |
KOSTUTUS: | ||
1–2 | dl | maitoa |
2 | tl | vaniljasokeria |
TÄYTE: | ||
3 | dl | mustaherukka-, karhunvadelma-, lakka- tai raparperihilloa |
2 | banaania tai 2 dl omenasosetta | |
4 | dl | mustaherukoita, karhunvadelmia, lakkoja tai paahdettuja raparperipaloja |
TÄYTEVAAHTO: | ||
2 | dl | vispikermaa |
2 | rkl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
(200 | g | maitorahkaa tai tuorejuustoa) |
KINUSKIKUORRUTUS: | ||
2 | dl | kuohukermaa |
2 | dl | fariinisokeria |
1 | rkl | voita tai margariinia |
(*vähän | suolaa ja sormisuolaa) | |
KORISTELU: | ||
2 | dl | vispikermaa |
2 | rkl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
(marjoja) |
Valmistusohje
-
Valmista kakkupohja. Katso valmistusohje tarkemmin täältä: https://www.myllynparas.fi/reseptit/taytekakkupohjan-perusohje
-
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan sahalaitaisella terävällä veitsellä. Kostuta levyt vaniljamaidolla sitä mukaa, kun kokoat kakun tarjoilualustalle, ja kostuta lopuksi kansilevy alapuolelta.
-
Vatkaa täytevaahdon kerma ja sokerit vaahdoksi kulhossa. Voit keventää vaahtoa rahkalla tai vahventaa tuorejuustolla. Soseuta banaanit haarukalla.
-
Levitä kakun täyteväleihin ensin hilloa, sitten banaanisosetta ja marjoja sekä lopuksi 1 cm:n kerros kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
-
Valmista kinuskikuorrutus: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 min. Alenna lämpöä keskiteholle ja anna kiehua koko ajan välillä sekoitellen n. 15 minuutin ajan. Tiputa pisara kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Kinuski on sopivan paksua, kun pisara pysyy ehjänä. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon voi *ja halutessasi vähän suolaa. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle. Levitä pyörittelemällä kakkua hiukan. *Voit ripotella vähän suolakiteitä jäähtyvälle pinnalle. Säilytä kakkua viileässä.
-
Vaahdota ennen tarjoilua tapahtuvaa koristelua varten kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä vaahto kakun reunalle palettilastalla. Pursota kinuskikuorrutuksen reunan päälle ruusukkeita. Halutessasi voit pursottaa myös reunalle ruusukkeita.
SUOLAKINUSKIKAKKU
- Lisää kinuskiseokseen ja kinuskikuorrutuksen pinnalle vähän sormisuolaa, niin syntyy suolakinuskikakku.
Kommentoi reseptiä