Ruiskääretorttutaikina on tehty ruisjauhoihin.

Rukiin kanssa sopii hyvin yhteen puolukan ja kinuskin maku.

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
3
dl
pakastepuolukoita
3/4
tlk/prk
kondensoitua maitoa
1
prk (200 g)
tuorejuustoa
Koristeluun:
Kondensoitua maitoa
Puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Sulata puolukoita ja sekoita puolukat kondensoidun maidon ja tuorejuuston kanssa. Levitä seos tortulle ja rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

  4. Koristele kondensoidulla maidolla kinuskiraitoja kääretortun päälle ja ripottele puolukoita päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.