Blinit karpaloilla ja kinuskikastikkeella

Blinit karpaloilla ja kinuskikastikkeella
noin 10 - 15 kpl
4dlkermaviiliä (2 tlk)
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
Seuraavana päivänä:
1dlkuumaa maitoa
1dlmakeaa siideriä tai omenamehua
2rklvoisulaa
1rklhunajaa
½tlsuolaa
2kananmunan keltuaista
2kananmunan valkuaista
Lisäksi:
voita paistamiseen
kinuskikastiketta tai vaahterasiirappia
karpaloita

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito, siideri tai mehu, voisula, sula hunaja ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)