Lempeän makuinen hyydytetty kakku valmistuu näppärästi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Voit käyttää valmista päärynäsosetta tai soseuttaa säilykepäärynöitä. Herkullisen rouheinen pohja valmistuu Myllyn Paras Mysli Hasselpähkinästä.

Ainekset 10-12 annosta

Pohja
75-100
g
voita tai margariinia
Täyte
12
liivatelehteä
2
l
vettä
5
dl
kuohukermaa
200-300
g
maustamatonta tuorejuustoa
5
dl
päärynäsosetta
400
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
tl
vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
½-1
dl
sokeria
½
dl
vettä
Pinnalle
1
päärynä
1
dl
kinuskikastiketta

Ohje

  1. Sulata voi tai margariini ja sekoita joukkoon Mysli Hasselpähkinä.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit käyttää myös muun mallista kuin pyöreää vuokaa.
  3. Painele voi-mysliseos vuoan pohjalle.
  4. Laita liivatelehdet limittäin likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
  5. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, päärynäsose, karamellisoitu kondensoitu maito, vaniljasokeri tai vaniljajauhe ja sokeri. Tarkista maku.
  6. Kiehauta vesi ja purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  10. Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi ja laita se päärynän muotoon kakun päälle.
  11. Valuta pinnalle kinuskikastiketta.
  12. Tarjoa!
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.