Päärynä-Bostonkakku

Päärynä-bostonkakku
2 t , josta valmisteluaika 1 t 30 min

Päärynä-Bostonkakku on ihastuttava makea tarjottava. Täyte tekee lopputuloksesta erityisen mehevän ja mukavan kostean. Sopii arkeen ja juhlaan.

8-10 annosta
2 ½dlmaitoa
25g hiivaa
1dlsokeria
ripaus suolaa
2tlkardemummaa
n. 7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita, sulatettuna
Täyte:
6päärynää
nokare voita
1dlfariinisokeria
1tl kanelia
Lisäksi:
50gvoita
1dlfariinisokeria
Voiteluun:
muna
Pinnalle:
raesokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Valmista sillä välin täyte.

Kuori päärynät ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna voi kattilassa tai pannulla ja lisää päärynäpalat, fariinisokeri ja kaneli. Kääntele hetki.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.

Voitele levy voilla ja ripottele pinnalle fariinisokeri. Levitä päälle päärynätäyte.

Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Laita pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten.

Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Hellapoliisi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)