Bostonpulla

1 | annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa | |
Täyte: | ||
50 | g | voita |
1 | dl | juoksevaa hunajaa |
1½ | dl | (säilyke)kirskoita |
2 | dl | Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita |
Vuoan voiteluun: | ||
rasvaa | ||
Pinnalle: | ||
munaa | ||
raesokeria | ||
Koristeluun: | ||
sokerivesikuorrutetta |
Valmistusohje
-
Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
-
Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 1/4 pullataikinasta kaulittuna niin, että vuoan pohja peittyy. Kauli loppu pullataikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Levitä päälle pehmeää voita, hunajaa, pilkotut kirsikat ja hiutaleita. Kääri rullalle kääretortun tapaan.
-
Leikkaa tämä n. 50 cm pitkä pötkö 6 cm:n paloiksi (=8 palaa). Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Kohota pullakakkua vielä ½-1 tuntia lämpimässä paikassa.
-
Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 190-200 asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min. Jos pullakakku tummuu päältä, laita folio pinnalle.
-
Anna pullakakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Koristele halutessasi sokerivesikuorrutteella.
VINKKI: Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa, laita tavallisen tasapohjaisen vuoan keskelle uunin kestävä kuppi tai muki torveksi.
Kommentoi reseptiä