Ainekset torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm, noin 10 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Täyte:
50
g
voita
1
dl
juoksevaa hunajaa
dl
(säilyke)kirskoita
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Pinnalle:
munaa
raesokeria
Koristeluun:
sokerivesikuorrutetta

Ohje

  1. Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

  2. Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 1/4 pullataikinasta kaulittuna niin, että vuoan pohja peittyy. Kauli loppu pullataikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Levitä päälle pehmeää voita, hunajaa, pilkotut kirsikat ja hiutaleita. Kääri rullalle kääretortun tapaan.

  3. Leikkaa tämä n. 50 cm pitkä pötkö 6 cm:n paloiksi (=8 palaa). Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn. Kohota pullakakkua vielä ½-1 tuntia lämpimässä paikassa.

  4. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 190-200 asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min. Jos pullakakku tummuu päältä, laita folio pinnalle.

  5. Anna pullakakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Koristele halutessasi sokerivesikuorrutteella.

VINKKI: Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa, laita tavallisen tasapohjaisen vuoan keskelle uunin kestävä kuppi tai muki torveksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.