Keikautettu päärynäkakku

Keikautettu päärynäkakku
1 t 15 min, josta valmisteluaika 40 min
10:lle
250gvoita (tai maidotonta margariinia)
dlfariinisokeria
8dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
600gpäärynöitä (tai omenoita)
Tarjoiluun:
4dlkuohukermaa*
3tlsokeria
3tlvaniljasokeria

Valmistusohje

*) Maidottoman lisukkeen voit loihtia kaura/soijapohjaisesta vispistä (usein valmiiksi makeutettuja) tai vegaaniseen ruokavalioon soveltuvasta vaniljakastikkeesta tai -jäätelöstä.

  1. Sulata voi kattilassa (vetoisuus ainakin 1,5 l).
  2. Lisää fariinisokeri. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Lusikoi muutama ruokalusikallinen voi-sokeriseosta kakkuvuoan pohjalle. Levitä sudilla. Vuokaa ei tarvitse muutoin voidella tai vuorata – kakku irtoaa kyllä.
  4. Sekoita lopun voi-sokeriseoksen joukkoon kaurahiutaleet.
  5. Kuori päärynät. Leikkaa päärynöistä siivuja/paloja.
  6. Aseta isoimmat, koko päärynän kokoiset siivut vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet kauraseoksesta.
  7. Laita loput päärynäpalat välikerrokseen ja peitä jäljellä olevalla kauraseoksella. Painele jokainen kerros tiiviiksi.
  8. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
  9. Anna kakun seistä noin vartin verran vuoassa. Aseta päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku sen päälle.
  10. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja tarjoile lisukkeena.
  11. Koristele pinta kaurahiutaleilla juuri ennen tarjoilua.
Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)