Kinuskinen omenapiirakka sisältää runsaasti omenaa sekä herkullista kinuskia. Kinuskina käytetään tällä kertaa karamellisoitua kondensoitua maitoa, joka on säilyketölkissä myytävää paksua kinuskia. Omenapiirakka paistetaan uunissa ensin folion alla, jonka jälkeen folio poistetaan ja omenoiden päälle ripotellaan vielä herkullinen murukerros. Murukerros paistuu ihananrapeaksi, vaikka omenapiirakka onkin itsessään hyvin mehevä.
Sulata Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea pakkauksen ohjeen mukaisesti. Painele taikina piirakkavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Siivuta omenat ohueksi siivuksi ja leikkaa siivut vielä kolmeen osaan.
Nosta omenasiivut kulhoon ja lisää joukkoon puolikkaan sitruunanmehu. Sekoita hyvin.
Mittaa toiseen kulhoon ruokosokeri, vehnäjauhot sekä kaneli. Sekoita ja lisää kuivat aineet omenoiden joukkoon. Sekoita aineksen sekaisin.
Lisää pohjan päälle ensin tasainen kerros karamellisoitua kondensoitua maitoa ja sen päälle omenat.
Valmista muru omenapiirakan päälle sulattamalla voi ja lisäämällä sen joukkoon ruokosokeri ja vehnäjauhot. Lisäile vehnäjauhoja sen verran, että saat seoksesta murumaista. Siirrä murukerros sivuun.
Paista piirakkaa ensin 200 asteessa 20 min folion alla. Ota folio pois ja lisää tässä vaiheessa murukerros omenoiden päälle. Jatka paistamista vielä noin 20-25 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin pintaan.
Tarjoile omenapiirakka sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua