Kinuskinen omenapiirakka hunajapähkinöillä

Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

Kinuskinen Omenapiirakka hunajapähkinöillä
40 min, josta valmisteluaika 10 min

Myllyn Paras Pullataikinasta leivot kätevästi pullapohjaiset piirakat. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa tai toki voit nostaa taikinan sulamaan jääkaappiin jo leivontaa edeltävänä päivänä.

Kinuski kruunaa omenapiirakan maun: käytä ohjeeseen kaupan valmista kinuskikastiketta tai valmista se itse, ohje löytyy täältä.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26-30 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pullataikinaa (400 g)
Täyte:
150grahkaa, esim. suolainen kinuski
½dlkinuskikastiketta (50 g)
1muna
2-3isoa omenaa (200 g)
1rklsitruunamehua
Pinnalle:
1dlsaksanpähkinöitä
2-3rklhunajaa

Valmistusohje

 

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Sekoita rahkaan valmista kinuskikastiketta ja muna. Levitä seos piirakkapohjalle. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja ripottele päälle sitruunamehua, jotta lohkot eivät tummu. Asettele lohkot kauniisti rahkan päälle.

  4. Paista omenapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vuoan koko vaikuttaa piirakan paksuuteen ja tämä taas paistoaikaan. Mitä pienempi vuoka on, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

  5. Karamellisoi pähkinät paahtamalla niitä miedolla lämmöllä hunajassa pannulla noin 2 minuuttia. Levitä karamellisoidut pähkinät piirakan päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)