Kokeile pullapohjaista piirakkaa! Perinteisen pullataikinan ohjeen löydät tästä.

Kinuski kruunaa omenapiirakan maun: käytä ohjeeseen kaupan valmista kinuskikastiketta tai valmista se itse, ohje löytyy täältä.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 26-30 cm annosta

Pohja:
400
g
pullataikinaa
Täyte:
150
g
rahkaa, esim. suolainen kinuski
½
dl
kinuskikastiketta (50 g)
1
muna
2-3
isoa omenaa (200 g)
1
rkl
sitruunamehua
Pinnalle:
1
dl
saksanpähkinöitä
2-3
rkl
hunajaa

Ohje

 

  1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan. 

  2. Kauli pullataikina pyöreäksi ja levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Sekoita rahkaan valmista kinuskikastiketta ja muna. Levitä seos piirakkapohjalle. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja ripottele päälle sitruunamehua, jotta lohkot eivät tummu. Asettele lohkot kauniisti rahkan päälle.

  4. Paista omenapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vuoan koko vaikuttaa piirakan paksuuteen ja tämä taas paistoaikaan. Mitä pienempi vuoka on, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

  5. Karamellisoi pähkinät paahtamalla niitä miedolla lämmöllä hunajassa pannulla noin 2 minuuttia. Levitä karamellisoidut pähkinät piirakan päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.