Nämä helpot ja herkulliset manteli-kinuskileivokset valmistuvat nopeasti. Tarvitse näitä varten Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä ja täytettä varten vain kermaa sekä fariinisokeria. Fariinisokeri antaa täytteelle herkullisen kinuskisen maun. Leivonnaisten päälle ripotellaan vielä mantelilastuja.

Nämä leivokset voisi tarjoilla loppuvuoden juhlissa niin itsenäisyyspäivänä kuin erilaisissa joulujuhlissa. Nämä sopisivat myös helppoutensa, nopeutensa sekä herkullisuutensa puolesta myyntiin vaikka erilaisiin varainhankinta kahviloihin.

Jos haluat lisätä näihin vielä hieman jouluista makua, niin lisää pieni määrä piparkakkumaustetta täytteen joukkoon. Katso alta resepti ja leivo nämä leivokset tarjolle kahvitilaisuuteen.

Ainekset 9 annosta

1
kananmuna
1/2
dl
mantelilastuja
Täyte:
3
dl
vispikermaa
1/2
dl
fariinisokeria
(tomusokeria)

Ohje

  1. Nosta lehtitaikinalevyt pakastimesta huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen leipomista. Kauli taikinalevyjä hieman leveyssuunnassa. Leikkaa jokainen levy kolmeen osaan.
  2. Nosta leikatut palat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele palat lasissa rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä paiston jälkeen.
  4. Valmista täyte mittaamalla vispikerma ja fariinisokeri vatkauskulhoon. Vatkaa ne paksuksi pursotettavaksi vaahdoksi.
  5. Leikkaa taikinapohjat kahteen osaan ja pursota täytettä alimman osan päälle. Nosta toinen torttutaikinakerros täytteen päälle ja viimeistele leivokset halutessasi tomusokerihunnulla.
  6. Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa tai herkuttele heti!

Vinkki! Jos mantelit ottavat paiston aikana väriä, voit suojata pintaa laittamalla leivonnaisten päälle paiston loppuvaiheessa leivinpaperin tai foliota.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.