Blineistä tulee parhaita, kun annat taikinan käydä rauhassa. Jos aika vain sallii, taikina kannattaakin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa sen nousta rauhassa jääkaapissa. 

Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun.

Blinit kannattaa paistaa voissa. 

Tarjoa blinien kanssa täytteitä kauniissa kulhoissa. Voit valita esimerkiksi 1-2 seuraavista täytevaihtoehdoista - tai laittaa tarjolle kaikki eri vaihtoehdot

  • mätiä, smetanaa ja sipulia
  • graavi- tai kylmäsavustettua lohta ja sipulia
  • katkarapusalaattia
  • -sienisalaattia
  • silputtua suolakurkkua

Ainekset noin 10 kpl annosta

4
dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
dl
kuumaa maitoa
1
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
1
kananmunan keltuainen
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.

  2. Anna blinitaikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.

  3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

  4. Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.

VINKKI! Voit valmistaa blineistä myös bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.