Blinit Rapujuhliin

Blinit Rapujuhliin

Blinit sopivat mainiosti rapujuhliin eli ne eivät ole vain talven herkku. Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella. Tattarin ja rapujen maku käy snapsien kanssa hyvin yhteen (Venäjä). Blinien kanssa tarjotaan rapuja, mätiä, smetanaa ja sipulia.

noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
1dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1munankeltuainen
1munanvalkuainen
Lisäksi:
rapuja
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Voit tehdä blinitaikinasta myös pienempiä lettuja rapujuhlia varten. Tarjoa katkarapujen, mädin, sipulin ja smetanan kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Onko mahdollista valmistaa keliaakikolle sopivia blinejä?
Kun käyttää gluteenittomia tattarijauhoja, niin blinit soveltuvat keliaakikoille. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Testasin reseptin ja oli todella hyvää. Vehnäjauhottomana tämä käy myös keliaakikolle tarjottavaksi!
Keliaakikolle valmistettaesa kannattaa huomioida, että Mylly Paras Tattarijauhot saattavat sisältää pieniä määriä muiden viljojen jäämiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Puuttuuko näistä bliniresepteistä vehnäjauho? Vai onko niin, että kermaviilin kera riittää pelkkä tattari? Kyselee Leena Huittinen Uudenkaupungin Sanomista
Tattarijauho riittää, vehnäjauhoja ei tarvitse. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.