Blinit sopivat mainiosti rapujuhliin eli ne eivät ole vain talven herkku.

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella.

Tattarin ja rapujen maku käy snapsien kanssa hyvin yhteen (Venäjä).

Blinien kanssa tarjotaan rapuja, mätiä, smetanaa ja sipulia.

Ainekset noin 10 kpl annosta

4
dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
1
dl
kuumaa maitoa
1
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
1
munankeltuainen
1
munanvalkuainen
Lisäksi:
rapuja
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

  2. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Voit tehdä blinitaikinasta myös pienempiä lettuja rapujuhlia varten.

  3. Tarjoa katkarapujen, mädin, sipulin ja smetanan kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.

VINKKI! Kokeile myös klassisia blinejä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

VINKKI!

Kokeile myös klassisia blinejä!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.