Ennen joulua vietetään vuoden pimeintä aikaa, mutta ei hätää, sillä saat siihen ihanaa tunnelmaa pienellä vaivalla. Kutsu ystäviä tai sukulaisia kylään, sytytä kynttilöitä ympäri kotia ja tarjoile suolaisia ja makeita herkkuja. Tai tee sama perheesi kanssa. Ehkäpä laitat vielä musiikin soimaan ja kaivat esiin jonkun kivan lautapelin tai visailun.

Cocktailpaloja on kätevä leipoa pakastetaikinoista, juuri niistä samoista, joista jouluna leivotaan joulutortut ja -piparit. Voilla leivotusta Voitaikinasta syntyy lehteviin leivonnaisiin mehevimmät maut, mutta toki margariinipohjainen Torttu- tai Lehtitaikina maistuu hyvältä näissä pienissä suupaloissa, joiden täytteiden makuun on satsattu. Paista piparit myös etukäteen, koska niiden tulee jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Valitse voilla leivottu Perinteinen Piparkakkutaikina tai margariinipohjainen Laktoositon Piparitaikina.

Valitessasi täytteitä on hyvä tiedostaa erityisruokavaliot ja mieltymykset. Säästät omaa valmisteluaikaasi, kun täytät suupalat yhdessä vieraiden, sukulaisten tai perheen kanssa. Toki, jos oikein haluat hemmotella rakkaitasi, tee itse kaikki heille valmiiksi.

Cocktailpalojen ja täytettyjen pipareiden lisäksi ihania tarjottavia pikkujouluihin ovat esimerkiksi perinteiset joulutortut, suussa sulavat muffinit, herkulliset kakut, maukkaat suolaiset piirakat ja mehevät leivät. 

Joulutorttu on kaikille tuttu leivonnainen, mutta oletko koskaan valmistanut minijoulutorttuja? Nämä cocktail-kokoiset suupalat ovat mukavaa vaihtelua perinteisille tortuille. Valkosuklaa-tonttukakku on hauskan jouluisesti koristeltu, herkullisen suklainen kakku. Tämä sulattaa niin lasten kuin aikuistenkin sydämen. Klassinen jouluhalko on luonnollisesti upea suklainen tarjottava. Tuorejuusto-suklaatäytteiset muffinit ovat täydellisen vastustamattomia. Muffineissa yhdistyy niin piparitaikinan, voitaikinan, tuorejuuston, valkosuklaan, Nutellan kuin lemon curdinkin ihastuttavat maut.

Perinteinen lohipiirakka kätkee taikinakuoren sisään puuroriisiä, kananmunia ja kirjolohta. Todella tyylikkään lopputuloksen saat käyttämällä kalanmuotoista vuokaa! Juusto-rosmariinitäytteinen nyhtöleipä on näyttävä ja moderni pikkujoulutarjottava. Nyhtöleipä kasataan kuusen muotoon ja siitä on jokaisen mukava nyhtäistä oma herkullinen juustoinen leipäpalansa.

Tutustu herkullisiin resepti-ideoihin ja vietä mukavat pikkujoulut!

Tässä ehdotuksemme pikkujoulujen herkkupöydästä

Klikkaa kuvasta resepteihin

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä