Pikkujoulujen tarjoilut tuovat tunnelmaa ja hemmotteluhetkiä pimeään syystalveen pienellä vaivalla. Kutsu ystäviä tai sukulaisia kylään juhlistamaan pikkujouluja, sytytä kynttilöitä ympäri kotia ja tarjoile suolaisia ja makeita herkkuja. Tai tee sama perheesi kanssa! Ehkäpä laitat vielä musiikin soimaan ja kaivat esiin kivan lautapelin tai visailun.

Pikkujoulut

Nopeat pikkujoulureseptit valmiista taikinasta

Pikkujoulumenun ei tarvitse olla hankala tai aikaa vievä. Cocktailpaloja on kätevä leipoa pakastetaikinoista - juuri niistä samoista, joista jouluna leivotaan joulutortut ja -piparit. Voilla leivotusta Voitaikinasta syntyy lehteviin pikkujoululeivonnaisiin mehevimmät maut, mutta toki margariinipohjainen Torttu- tai Lehtitaikina maistuu hyvältä näissä pienissä suupaloissa, joiden täytteiden makuun on satsattu. Paista myös piparit etukäteen, koska niiden tulee jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Valitse voilla leivottu Perinteinen Piparkakkutaikina tai margariinipohjainen Laktoositon Piparitaikina.

Cocktailpalojen ja täytettyjen pipareiden lisäksi ihania tarjottavia pikkujouluihin ovat esimerkiksi perinteiset joulutortut, suussa sulavat muffinit, herkulliset kakut, maukkaat suolaiset piirakat ja mehevät leivät. 

Valitessasi pikkujoulutarjottaviin täytteitä on hyvä muistaa erityisruokavaliot ja mieltymykset. Säästät omaa valmisteluaikaasi, kun täytät suupalat yhdessä vieraiden, sukulaisten tai perheen kanssa. Jos oikein haluat hemmotella rakkaitasi, voit toki tehdä kaiken valmiiksi itse.

Uusia ja perinteisiä ideoita pikkujoulun tarjottaviksi

Cocktailpalojen ja täytettyjen pipareiden lisäksi ihania tarjottavia pikkujouluihin ovat esimerkiksi perinteiset joulutortut, suussa sulavat muffinit, herkulliset kakut, maukkaat suolaiset piirakat ja mehevät leivät. 

Joulutorttu on kaikille tuttu leivonnainen, mutta oletko koskaan valmistanut minijoulutorttuja? Nämä cocktail-kokoiset suupalat ovat mukavaa vaihtelua perinteisille tortuille ja sopivat siksi hyvin pikkujoulutarjottavien joukkoon. Valkosuklaa-tonttukakku on hauskan jouluisesti koristeltu, herkullisen suklainen kakku. Tämä sulattaa niin lasten kuin aikuistenkin sydämen. Klassinen jouluhalko on luonnollisesti upea suklainen tarjottava. Tuorejuusto-suklaatäytteiset muffinit ovat täydellisen vastustamattomia. Muffineissa yhdistyy niin piparitaikinan, voitaikinan, tuorejuuston, valkosuklaan, Nutellan kuin lemon curdinkin ihastuttavat maut.

Perinteinen lohipiirakka kätkee taikinakuoren sisään puuroriisiä, kananmunia ja kirjolohta. Todella tyylikkään lopputuloksen saat käyttämällä kalanmuotoista vuokaa! Juusto-rosmariinitäytteinen nyhtöleipä on näyttävä ja moderni pikkujoulutarjottava. Nyhtöleipä kasataan kuusen muotoon ja siitä on jokaisen mukava nyhtäistä oma herkullinen juustoinen leipäpalansa.

Tutustu herkullisiin pikkujouluresepteihin ja vietä mukava ilta yhdessä läheisten kanssa!

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä