Parasta ennen -päivämäärä

Tuotteen käyttäminen Parasta ennen-päiväyksen jälkeen

Esimerkiksi jauhoissa ja hiutaleissa on päivämäärä. Voiko tuotetta käyttää päivämäärän jälkeen?

Kuivissa myllytuotteissa eli jauho-, hiutale-, lese-, suurimo- ja pastatuotteissa on parasta ennen päivämäärä. Se kertoo milloin tuote on parhaimmillaan hyvää käytettäväksi. Jauho-, hiutale- ja lesetuotteet säilyvät keskimäärin 1 vuoden ja suurimo- ja pastatuotteet 2 vuotta.

Viljatuotteita voi käyttää parasta ennen päivämäärän jälkeenkin. Oma hajuaisti on paras tapa kokeilla, onko tuote hyvää. Kuivat viljatuotteet ovat hyvin säilyviä, mikäli niitä säilytetään pakkauksen ohjeen mukaisesti kuivassa, ei liian kuumassa paikassa, suojattuna voimakkailta hajuilta. Parhaimmillaan osa viljatuotteista säilyy paljon pidempäänkin. Eritoten riisi- ja makaronituotteet säilyvät vuosia.

Mikäli tuotteessa on paljon viljan kuituosia, liika säilytys ei kannata, koska kuidun maku muuttuu helposti karvaaksi. Näin on esim. leseseoksilla tai grahamjauhoilla.

Kaurahiutaleet sisältävät paljon terveellistä kasvirasvaa. Tämän takia kaurahiutaleet höyrytetään, jotta hiutaleen entsyymitoiminta loppuu ja näin rasva ei pääse eltaantumaan. Tästä syystä kauratuotteilla on myös kaikkein lyhin säilyvyysaika.

Tuote:

Hei! Kuinka kauan tuo teidän pinaattilettuainekset (maidoton, kananmunaton) säilyy avattuna? Pussi vähän liian iso yhdelle kerralla paistettavaksi, niin ajattelin tehdä siitä 2-3 krt lettuja, mikäli se vain säilyy käyttökelpoisena avattuna.

Hei, avattu pussi kannattaa sulkea tiiviisti vaikka teipillä avaamisen jälkeen, sillä tuote saattaa ottaa tuoksuja ympäristöstä. Tuote kannattaa käyttää parin kuukauden sisällä avaamisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Myllyn Paras lettujauhe 3 kk yli parasta ennen päivämäärän, voiko käyttää?

Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauho sisältää maitojauhetta sekä kananmunajauhetta, siten 3 kk yli parasta ennen- päiväyksen mennyttä tuotetta ei enää suositella käytettäväksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Käytin pari viikkoa sitten silakoiden leivitykseen lähes 10v vanhoja erikoisvehnäjauhoja. Jauhot näyttivät hyvältä eivätkä haisseet pahalle.

Minulla on ollut monta vuotta jo sama jauhopussi eikä haise. Pihvin kuorrutuksena tai lettuina on maistunut ihan hyvältä. Totta kuitenkin, että voisihan tuon vaihtaa jo uuteen

Joo söin tossa pikapuurolautasen ja en huomannu mitää, kun sit katoin sen päivämäärän ja vanhentunut 2014 :O

Jauhoja kannattaa haistella ja siten päätellä, onko tuote vielä hyvää käytettäväksi. Ajan myötä jauhoihin tulee vanhentunut tunkkainen haju ja maku. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoista on mennyt päivämäärä vanhaksi 21.11-2017. Voiko vielä käyttää?

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.