Parasta ennen -päivämäärä

Tuotteen käyttäminen Parasta ennen-päiväyksen jälkeen

Esimerkiksi jauhoissa ja hiutaleissa on päivämäärä. Voiko tuotetta käyttää päivämäärän jälkeen?

Kuivissa myllytuotteissa eli jauho-, hiutale-, lese-, suurimo- ja pastatuotteissa on parasta ennen päivämäärä. Se kertoo milloin tuote on parhaimmillaan hyvää käytettäväksi. Jauho-, hiutale- ja lesetuotteet säilyvät keskimäärin 1 vuoden ja suurimo- ja pastatuotteet 2 vuotta.

Viljatuotteita voi käyttää parasta ennen päivämäärän jälkeenkin. Oma hajuaisti on paras tapa kokeilla, onko tuote hyvää. Kuivat viljatuotteet ovat hyvin säilyviä, mikäli niitä säilytetään pakkauksen ohjeen mukaisesti kuivassa, ei liian kuumassa paikassa, suojattuna voimakkailta hajuilta. Parhaimmillaan osa viljatuotteista säilyy paljon pidempäänkin. Eritoten riisi- ja makaronituotteet säilyvät vuosia.

Mikäli tuotteessa on paljon viljan kuituosia, liika säilytys ei kannata, koska kuidun maku muuttuu helposti karvaaksi. Näin on esim. leseseoksilla tai grahamjauhoilla.

Kaurahiutaleet sisältävät paljon terveellistä kasvirasvaa. Tämän takia kaurahiutaleet höyrytetään, jotta hiutaleen entsyymitoiminta loppuu ja näin rasva ei pääse eltaantumaan. Tästä syystä kauratuotteilla on myös kaikkein lyhin säilyvyysaika.

Tuote:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.