Raakojen sämpylöiden pakastaminen

Raakojen sämpylöiden pakastaminen

Voiko sämpylöitä pakastaa raakoina ja paistaa vasta myöhemmin?

Sämpylät voi leipoa kohotetusta taikinasta (jossa on reilunlaisesti hiivaa) ja pakastaa ne toisistaan erillään esim. leivinpaperin päällä. Pakastimen tulisi olla mahdollisimman tehokas, jotta jäätyminen olisi nopeaa ja jääkiteitä ei syntyisi, käytä siis pakastustehoa. Kun sämpylät ovat jäätyneet, laita ne muovipussiin. Kun otat sämpylät jälleen sulamaan, asettele ne heti jäisinä pellille ja anna niiden sulaa rauhassa.

Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Jos kohotat sämpylät ennen pakastamista ja sen jälkeen, on kotioloissa melko haastavaa saada sämpylöistä kauniita pakastuksen jälkeen (ne lätsähtävät sulaessaan helpolla).

 

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.