Parhaat vispipuurovinkit

Parhaat vispipuurovinkit

Vispipuuro on sekä lasten että aikuisten herkkua. Vispipuuroon käytetään perinteisesti puolukoita ja Mannasuurimoita, mutta myös muut marjat ja Kauramannasuurimot sopivat ihanasti. Juhlavamman version saat lisäämällä puuroon vaahdotettua vaniljakastiketta.

1. Keitä puuro hyvänmakuiseen, vahvahkoon puolukka- tai herukkamehuun tai marjoihin.

2. Marjat voi jättää mehuun, jolloin kuoret jäävät vispipuuroon sattumiksi. Tällöin puurosta saa myös enemmän kuitua. Tasaisemman lopputuloksen saa, kun siivilöi kuoret mehusta pois.

3. Mehua voi makeuttaa sokerilla, stevia-sokerilla tai hunajalla.

4. Anna puuron jäähtyä, jotta vaahto onnistuu. Laita puuro esim. kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

5. Vatkaa puuro voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, helpoiten se käy sähkövatkaimella.

6. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

7. Kokeile Mannasuurimoiden sijaan välillä Kauramannasuurimoita, niissä on kaurankuitua mukana. Vaahdosta ei tule aivan yhtä kuohkea, muta maku on täyteläinen ja puurosta tulee runsaskuituinen.

8. Saat vispipuurosta jälkiruoan, kun lisäät siihen 2 dl vaahdotettua vaniljakastiketta tai kermaa.

Katso herkullinen Vispipuuro-resepti.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.