Parhaat vispipuurovinkit

Parhaat vispipuurovinkit

Vispipuuro on sekä lasten että aikuisten herkkua. Vispipuuroon käytetään perinteisesti puolukoita ja Mannasuurimoita, mutta myös muut marjat ja Kauramannasuurimot sopivat ihanasti. Juhlavamman version saat lisäämällä puuroon vaahdotettua vaniljakastiketta.

1. Keitä puuro hyvänmakuiseen, vahvahkoon puolukka- tai herukkamehuun tai marjoihin.

2. Marjat voi jättää mehuun, jolloin kuoret jäävät vispipuuroon sattumiksi. Tällöin puurosta saa myös enemmän kuitua. Tasaisemman lopputuloksen saa, kun siivilöi kuoret mehusta pois.

3. Mehua voi makeuttaa sokerilla, stevia-sokerilla tai hunajalla.

4. Anna puuron jäähtyä, jotta vaahto onnistuu. Laita puuro esim. kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

5. Vatkaa puuro voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, helpoiten se käy sähkövatkaimella.

6. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

7. Kokeile Mannasuurimoiden sijaan välillä Kauramannasuurimoita, niissä on kaurankuitua mukana. Vaahdosta ei tule aivan yhtä kuohkea, muta maku on täyteläinen ja puurosta tulee runsaskuituinen.

8. Saat vispipuurosta jälkiruoan, kun lisäät siihen 2 dl vaahdotettua vaniljakastiketta tai kermaa.

Katso herkullinen Vispipuuro-resepti.

Tuote:

Kauramanna oli vaativa, ei saatu yleiskoneella kuohkeaa... äitini taikoi kyllä jostain sen kuohkeuden.. meitä ei onnistanut.

Aina kun teen vispipuuroa mistä tahansa marjoista, laitan suurimoita neljänneksen vähemmän kuin reseptissä on. Tulee erittäin kuohkeata ja vaikka se näyttää "vetelältä" ensin niin kyllä se kiinteytyy täydellisesti jäähtyessään, mutta on silti pehmeätä.
Samoin, kun keitän aattona riisipuuroa 2 litraan maitoa, laitan vain 3 dl riisiä, vaikka reseptin mukaan pitäisi laittaa 4 dl. Puuro on sopivan pehmeää kylmänäkin. En pidä mistään sellaisesta puurosta, jota pitää "lohkoina" syödä!

Kokeilkaapa tehdä ruisjauhoista vispipuuro - onnistuu ja on todella maittava. Kunnon vatkaukset vaan, itse en kyllä yleensä edes jäähdytä, vatkaan heti kun puuro on HAUTUNUT kypsäksi. Pitkä kypsytys ja pienetkin tykkää. Kaurasuurimoita en olekaan kokeillut.

Pitääpä kokeilla kaurasuurimoilla tehtyä puuroa, sekä vatkatulla vaniljakastikeella höystettyä puuroa. Todennäköisesti lapsenlapset tykkää!!
Kiitos hyvästä vinkistä ja olen taas täysillä mukana, kun pääsen eroon kipseistäni, joita olen joutunut pitämään reilut 2.5 vuotta.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.