Parhaat tuulihattuvinkit

Parhaat tuulihattuvinkit

Tuulihatut sopivat moniin erilaisiin juhliin tarjottavaksi. Tuulihattujen tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin moni saattaa luulla. Seuraamalla ohjetta tarkasti, onnistuu kyllä varmasti! Täytevaihtoehtoja on rajattomasti, mutta esimerkiksi erilaiset makeat rahkatäytteet tai suolaiset juustoseokset sopivat hyvin.

1. Tuulihattutaikinan pohja on kiehuva vesi-rasvaseos.

2. Lisää kuumaan nesteeseen karkeita vehnäjauhoja, koska karkeilla jauhoilla ei muodostu niinkään sitkoa.

3. Käytä vähän leivinjauhetta, jos haluat superkuohkeita tuulihattuja.

4. Mausta taikinaa halutessasi hivenellä suolaa tai yrttisuolaa tai vaniljasokeria.

5. Jäähdytä taikinaa ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Vatkaa taikinaa jokaisen munan lisäämisen jälkeen aina niin kauan, että taikinasta tulee kiiltävää. Voimakas vatkaus on oleellista (käytä sähkövatkainta).

6. Pursotin on kätevin tapa jakaa taikina uunipellille.

7. Uunin ei tule olla liian kuuma, 180 astetta riittää. Älä avaa uunin ovea kesken kypsymisen.

8. Pieni kosteus uunissa rapeuttaa tuulihatun pintaa.

9. Älä peitä uunista otettuja tuulihattuja.

10. Tuulihattuihin sopivat paksut suolaiset täytteet esim. juustoseokset, kasvismousset, yrtit, kinkku- tai kanaseokset ja savukalatahna tai paksut makeat täytteet: rahka, marjat, hedelmät, suklaa, sitruunatahna tai tuorejuusto.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.