Parhaat lettuvinkit

Parhaat lettuvinkit

Letut, lätyt, plätyt, räiskäleet, ohukaiset – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Letut sopivat sekä arkeen että juhlaan ja sekä makeaan että suolaiseen herkutteluun. Lue parhaat lettuvinkkimme reseptiehdotuksineen!

1. Tee taikina ajoissa turpoamaan (n. ½ tuntia ennen paistamista).

2. Käytä karkeita vehnäjauhoja, erikoisvehnäjauhoja tai valmista lettujauhoseosta, ne eivät paakkuunnu.

3. Voit laittaa taikinaan myös tummempia jauhoja (ainakin osittain) esim. tattari-, ohra– tai hiivaleipäjauhoja.

4. Voit käyttää lettutaikinan nesteenä maidon ohella piimää, rahkaa, kermaviiliä, kermaa, kookosmaitoa, mehuja tai kasvislientä.

5. Voit maustaa taikinaa yrteillä, nokkosella, mausteilla, juustoraasteella tai pienillä hedelmä-, kasvis-, kinkku- tai kalapaloilla.

6. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja käytä paistamiseen aina rasvaa, voi antaa parhaan maun. Paista ensimmäinen annos, sen jälkeen laske lämpö melko miedoksi ja alat saada hyvännäköisiä lettuja.

7. Älä tee liian paksuja lettuja.

8. Paista letut molemmin puolin.

9. Kohotusainetta lisäämällä voit käyttää paksumpaa taikinaa, siis enemmän jauhoja ja rasvaa, näin saat aikaan amerikkalaisia pannukakkuja.

10. Helppo tapa on tehdä pannari uunissa, säästyt lettujen paistamiselta.

Herkulliset reseptivinkit:

Amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapilla

Appelsiiniletut ja appelsiinirahkaherkku

Lettukakku mansikoilla

Letturullat Savukalatäytteellä

Lettutaikina

Mansikka-lettukääröt

Ohukaiset sienillä tai valkosuklaalla

Pinaattiohukaiset

Salmari-lakuletut

Suklaavohvelit mansikoilla

Tattariohukaiset

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.