Parhaat lettuvinkit

letut.jpg

Letut, lätyt, plätyt, räiskäleet, ohukaiset – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Letut sopivat sekä arkeen että juhlaan ja sekä makeaan että suolaiseen herkutteluun. Lue parhaat lettuvinkkimme!

1. Tee taikina ajoissa turpoamaan (n. ½ tuntia ennen paistamista).

2. Käytä karkeita vehnäjauhoja, erikoisvehnäjauhoja tai valmista lettujauhoseosta, ne eivät paakkuunnu.

3. Voit laittaa taikinaan myös tummempia jauhoja (ainakin osittain) esim. tattari-, ohra– tai hiivaleipäjauhoja.

4. Voit käyttää lettutaikinan nesteenä maidon ohella piimää, rahkaa, kermaviiliä, kermaa, kookosmaitoa, mehuja tai kasvislientä.

5. Voit maustaa taikinaa yrteillä, nokkosella, mausteilla, juustoraasteella tai pienillä hedelmä-, kasvis-, kinkku- tai kalapaloilla.

6. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja käytä paistamiseen aina rasvaa, voi antaa parhaan maun. Paista ensimmäinen annos, sen jälkeen laske lämpö melko miedoksi ja alat saada hyvännäköisiä lettuja.

7. Älä tee liian paksuja lettuja.

8. Paista letut molemmin puolin.

9. Kohotusainetta lisäämällä voit käyttää paksumpaa taikinaa, siis enemmän jauhoja ja rasvaa, näin saat aikaan amerikkalaisia pannukakkuja.

10. Helppo tapa on tehdä pannari uunissa, säästyt lettujen paistamiselta.

Tuote:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.