Parhaat leipävinkit

Parhaat leipävinkit

Itse tehdyn leivän tuoksu on vastustamaton! Lue parhaat vinkkimme leivän leipomiseen.

1. Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, myös jauhoja, sillä kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

2. Lisää taikinaan kasvisraasteita, siemeniä ja leseitä, niin saat lisää kuitua.

3. Kun käytät kuitupitoisia jauhoja, ne imevät taikinanestettä itseensä vielä taikinan kohotessa ja kypsyessä, joten jätä taikina löysähköksi.

4. Helpota löysän taikinan leivontaa, levitä vain kohotettu taikina voideltuun uuni-/leipävuokaan, isohkoihin muffinivuokiin tai voidellulle uunipellille, anna kohota siinä ja paista siinä.

5. Säilytetyt jauhot kuivuvat, joten niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.

6. Hyvä kohotuspaikka hiivataikinalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai uunipelti altaan päälle, näin kohotus nopeutuu. Tai kokeile laittaa taikinakulho vedottomaan tilaan, kuten mikroaaltouuniin (uunia ei saa tällöin laittaa päälle!).

7. Älä paista liikaa, liian tummiksi, jolloin leivät ja sämpylät kuivuvat turhaan. Nauti heti paistamisen jälkeen tuoreena, pakasta loput.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.