Helppoa mökkiruokaa - intialainen kanacurry muurikkapannulla

Intialainen kanacurry muurikkapannulla

Talvella sitä ei uskoisi, että kesän grilliruokiin ja sesongin antimiin voisi loppukesästä jo hiukan kyllästyä. Silloin on hyvä hetki etsiä mökkiruokaan uudenlaista, eksoottisempaa kulmaa.

Yksinkertaistettu intialainen kanacurry taittuu mökkiolosuhteissa mainiosti, etenkin jos käytettävissä on muurikka tai vaikka grillin kestävä pannu tai wokki. Paahtuvien mausteiden tuoksun leijuessa mökin pihapiirissä, saa Suomen suvi aivan uudenlaista vivahdetta. Tarvittaessa kanacurryn voi pyöräyttää helposti myös sisätiloissa lieden ääressä. 

Voimakkaan makuinen kanacurry keitetyllä basmatiriisillä on mainio mökkiruoka.  Ainekset ovat simppelit, eikä ruuanlaiton valmisteluun mene juuri aikaa. Tiskiä syntyy hyvin vähän ja ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa.

Kanacurryn ainekset 3-4 hengelle

3-4 dl Myllyn paras basmatiriisiä
500 g kanan fileleikkeitä tai suikaleita
2 sipulia
Noin 10 kypsää luumutomaattia tai säilöttyjä luumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuminansiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
0,5-1 tl jauhettua cayennepippuria
1 tl suolaa
1,5 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
tuoretta korianteria

Kanacurryn valmistusohje

Leikkaa kanafileet paloiksi.
Halkaise kuoritut sipulit ja leikkaa ne noin 0,5-1 cm paksuisiksi siivuiksi.
Huuhtele ja kuutioi kirsikkatomaatit.
Kuori ja silppua valkosipuli.

Kuumenna muurikkapannu, grillipannu tai paksupohjainen paistinpannu.
Lisää ruokaöljy ja kuminansiemenet. Paahda siemeniä noin 1-2 minuuttia, tai kunnes pannusta nousee voimakas paahdetun kuminan tuoksu, älä polta.
Lisää sipulit ja teelusikallinen suolaa. Kääntele, kunnes sipulit alkavat karamellisoitua ja ruskistua.
Lisää seuraavaksi valkosipulisilppu, jauhettu korianteri ja cayennepippuri. Kääntele pari minuuttia.
Laske hieman lämpöä ja lisää kanat pannulle. Paista kanapaloja noin viisi minuuttia välillä käännellen ja sekoitellen. Lisää puoli desiä vettä, jos ruoka alkaa tarrata kiinni pannuun.
Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit ja 1,5 dl vettä. Sekoita ja anna poreilla noin 15-20 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoa kanacurry keitetyn basmatiriisin ja tuoreen korianterin kera.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.