Appelsiini-possuburritot ja mangosalsa

Appelsiini-possuburritot ja mangosalsa

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Valmisteluaika
30 min
Kokonaisaika
5 h 35 min

Tässä nyhtispossua isompaankin fiestaan. Kahden kilon palasta riittää purtavaa kahdeksalle nälkäiselle. Voit tarvittaessa kypsentää pienemmänkin palan, mutta samalla vaivalla valmistuu kerralla enemmän. Ottaa aikansa, mutta hiljaa hyvä tulee.

Ainekset 8:lle annosta

2-2,5
kg
kassleria
3
tl
hienoa merisuolaa
4
tl
juustokuminaa
4
tl
chilijauhetta
3
tl
mustapippuria myllystä
3
isoa sipulia lohkottuna
12
valkosipulinkynttä murskattuna
1
kanelitanko
4
appelsiinia viipaloituna
3
laakerinlehteä
2
rkl
oreganoa
1
prk
ranskankermaa
valmista chilikastiketta oman maun mukaan
mangosalsaa (ohje alla)
Mangosalsa:
1
iso mango kuorittuna ja pilkottuna
1
vihreä chili
1
ruukku
minttua
1
iso sipuli pilkottuna
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
lime-mehua
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Hiero lihan pintaan suola, juustokumina, chili ja mustapippuri. Laita liha uunivuokaan.

  2. Lisää vuokaan sipuli, valkosipuli, kanelitanko, appelsiinit ja laakerit. Mausta oreganolla.

  3. Peitä kannella ja paista 160-asteisessa uunissa 5-6 tuntia. Purista appelsiineista mehu lihan sekaan ja heitä kuoret pois. Poista laakerit ja kanelitanko. Riko haarukoilla ylikypsän kasslerin rakenne rikki appelsiineista valuneen mehun ja muiden aineksien sekaan.

  4. Lämmitä kauratortillat mikrossa tai uunissa. Annostele tortilloiden päälle ylikypsää lihaa.

  5. Viimeistele ranskankermalla, chilikastikkeella ja mangosalsalla. Rullaa burritoiksi ja nauti.

Mangosalsa:

  1.  Surauta kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.