Porkkana-omenakeitto, täysjyvätortilla

Porkkana-omenakeitto
2 annosta
3porkkanaa
pieni palsternakka
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1rklöljyä
1kasvisliemikuutio
mustapippuria
2dlomenamehua
2dlvettä
1dlruokakermaa
tuoretta basilikaa
Tortilla:
1 ¼ dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
¼ tlsuolaa
1rklöljyä
vettä

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi porkkanat, halkaistu palsternakka sekä sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota kasvikset kattilassa öljytilkassa. Raasta tai murenna kasvisliemikuutio kasvipalojen päälle ja mausta mustapippurilla. Lisää omenamehu ja vesi, keitä vartti. Lisää ruokakerma ja silputtu basilika.

Pyöräytä tortillataikina kun keitto kypsyy.

Sekoita jauhot, suola ja öljy. Lisää vettä (2-3 rkl) vähitellen niin että saat sekoitettua kaulittavan taikinan. Jaa taikina 4–6 osaan ja kauli palat ohuiksi jauhotetun työlaudan päällä. Paista tortillat kuumassa paistinpannussa molemmilta puolilta kauniin ruskeapilkkuisiksi.

Sipaise lämpimiin tortilloihin tuorejuustoa ja silppua basilikaa päälle. Nauti keiton kanssa. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)