Jasmiini Bambukeitto

Jasmiini Bambukeitto
  • Jasmiini Riisi on kevyesti hennon kukkaiselta tuoksuvaa ja voimakkaampaa kuin Basmati Riisi, se on tyypillinen Pohjois-Thaimaan ylängöillä.
  • Jasmiini Riisi on tarttuvampaa kuin tavallinen pitkäjyväinen riisi, se sopii hyvin itämaisiin ruokiin.
  • Bambun versot tuovat eksoottisuutta keittoon, joka sopii jasmiiniriisin kanssa.
  • Kookoskerma tuo itämaisen säväyksen.
  • Jos laitat vähemmän lientä, syntyy pataruoka.
4-6:lle
2rklöljyä
500gmarinoituja broilerin fileesuikaleita
100gpurjosipulia suikaleina tai renkaina
1tlcurrytahnaa tai currya
2dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
7-10dlkanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
n.400gbambun versoja (1-2 tlk)
2dlkookoskermaa
tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuullota teflon-kattilassa öljyssä broilerinpalat, purjorenkaat ja curry. Lisää Jasmiini Riisi ja liemi ja anna kiehahtaa ja kypsyä sen jälkeen 10 min. Lisää bambun versot liemineen, kookoskerma ja tarkista sopiva maku.

VINKKI: Nestettä lisäämällä saat löysemmän keiton ja vähentämällä pataruuan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ensimmäinen kerta kun kokeilin kookoskermaa ruuanlaitossa, ja hyvää oli! Tosi maukas resepti. Vähensin kylläkin nestemäärää ja tein keiton sijaan pataruuan. Enpä tiedä millainen tuo olisi keittona. Kokemuksia, anyone? :)