Chilillä maustettu maissikeitto

50 min, josta valmisteluaika 20 min
4-6 annosta
4 | kpl | esikeitettyä maissintähkää |
2 | kpl | sipulia |
¼-½ | punaista habanero chiliä | |
2 | rkl | oliiviöljyä |
1½ | tl | kurkumaa |
1 | liha- tai kasvisliemikuutio | |
n.1 | tl | suolaa |
½ | tl | rouhittua valkopippuria |
13 | dl | vettä |
1½ | dl | kermaa |
200 | g | turkkilaista jogurttia |
Valmistusohje
- Irrota maissinjyvät. Laita tähkät, yksi kerrallaan, pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaa jyvät irti terävällä veitsellä ylhäältä alas. Kuori halkaistut sipulit ja silppua puolikkaat. Silppua chili.
- Kuumenna öljy isohkossa kattilassa. Lisää kurkuma, chilisilppu, sipulikuutiot ja maissinjyvät kattilaan. Kuullota aineksia 5–7 minuuttia välillä sekoitellen. Murenna liemikuutio joukkoon, lisää suola ja pippuri sekä vesi.
- Keitä kannella peitettynä, miedohkolla lämmöllä, tasaisesti poristen noin 30 minuuttia. Jäähdytä hetki. Soseuta keitto mahdollisimman sileäksi.
- Pane siivilä kulhon päälle, kaada keitto siivilään sopivissa erissä ja pyöritä pyöreäpohjaisella kauhalla niin, että siivilään jää vain maissinkuoret. Kaada samettisen sileä keitto takaisin kattilaan.
- Lisää kerma ja jogurtti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, hienoksi silputtua chiliä (ja vettä). Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä.
VINKKI: Jätä noin desin verran maissinjyviä ja ripottele ne valmiiden keittoannosten pinnalle esim. yhdessä punaisten chiliviipaleiden kanssa.
Tarjoile herkullisten Myllyn Paras pasteijoiden kanssa.
Kommentoi reseptiä