Pinaattikeitto

pinaattikeitto
10 min, josta valmisteluaika 10 min

Pinaattikeitto on helppo ja nopeasti valmistuva klassikkoruoka arkeen.

Voit käyttää ohjeeseen myös 200 g pakastepinaattia.

Keväällä voit käyttää keittoon tuoreita pieniä nokkosenlehtiä.

Pinaattikeiton kanssa mainio lisuke on keitetty kananmuna, myös juustopäällysteinen rukiinen leipä sopii hyvin keiton kanssa tarjoiltavaksi.

4:lle
Keitto:
3rklvoita
200gtuoreita pinaatin lehtiä, n. 2 litraa
¾dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1ltäysmaitoa (punaista tai kevytmaitoa ja kermaa)
1tlsuolaa
1tlsokeria
1maustemitta hienonnettua valkopippuria
Lisäksi:
4keitettyä munaa

Valmistusohje

Laita kananmunat kypsymään kiehuvaan veteen omaan kattilaan erikseen. Keitä munia noin 7 minuuttia. Anna munien jäähtyä kylmässä vedessä.

Valmista yhtä aikaa pinaattikeitto. Sulata voi kattilassa. Lisää puhdistetut pinaatinlehdet kattilaan ja kuumenna niitä hetki sekoittaen.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja jatka hetki sekoitusta.

Lisää ½ litraa maitoa vispaten joukkoon. Surrauta seosta sauvasekoittimella nopeasti (10 sek.) hieman tasaisemmaksi. Jatka sekoitusta vispilällä niin, että keitto kiehahtaa. Lisää loppu ½ litraa maitoa. Jatka sekoitusta, kunnes keitto sakenee ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.

Tarjoa keitto keitettyjen, kuorittujen ja halkaistujen munien kanssa. Lisäksi juustopäällysteiset voileivät tai Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakat sopivat hyvin ruoan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)