Pinaattikeitto

Pinaattikeitto on helppo ja nopeasti valmistuva klassikkoruoka arkeen.
Voit käyttää ohjeeseen myös 200 g pakastepinaattia.
Keväällä voit käyttää keittoon tuoreita pieniä nokkosenlehtiä.
Pinaattikeiton kanssa mainio lisuke on keitetty kananmuna, myös juustopäällysteinen rukiinen leipä sopii hyvin keiton kanssa tarjoiltavaksi.
Keitto: | ||
3 | rkl | voita |
200 | g | tuoreita pinaatin lehtiä, n. 2 litraa |
¾ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | l | täysmaitoa (punaista tai kevytmaitoa ja kermaa) |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | sokeria |
1 | maustemitta hienonnettua valkopippuria | |
Lisäksi: | ||
4 | keitettyä munaa |
Valmistusohje
Laita kananmunat kypsymään kiehuvaan veteen omaan kattilaan erikseen. Keitä munia noin 7 minuuttia. Anna munien jäähtyä kylmässä vedessä.
Valmista yhtä aikaa pinaattikeitto. Sulata voi kattilassa. Lisää puhdistetut pinaatinlehdet kattilaan ja kuumenna niitä hetki sekoittaen.
Ripottele päälle vehnäjauhot ja jatka hetki sekoitusta.
Lisää ½ litraa maitoa vispaten joukkoon. Surrauta seosta sauvasekoittimella nopeasti (10 sek.) hieman tasaisemmaksi. Jatka sekoitusta vispilällä niin, että keitto kiehahtaa. Lisää loppu ½ litraa maitoa. Jatka sekoitusta, kunnes keitto sakenee ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
Tarjoa keitto keitettyjen, kuorittujen ja halkaistujen munien kanssa. Lisäksi juustopäällysteiset voileivät tai Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakat sopivat hyvin ruoan kanssa.
Kommentoi reseptiä