Pinaattikeitto

pinaattikeitto
10 min, josta valmisteluaika 10 min

Pinaattikeitto on helppo ja nopeasti valmistuva klassikkoruoka arkeen.

Voit käyttää ohjeeseen myös 200 g pakastepinaattia.

Keväällä voit käyttää keittoon tuoreita pieniä nokkosenlehtiä.

Pinaattikeiton kanssa mainio lisuke on keitetty kananmuna, myös juustopäällysteinen rukiinen leipä sopii hyvin keiton kanssa tarjoiltavaksi.

4:lle
Keitto:
3rklvoita
200gtuoreita pinaatin lehtiä, n. 2 litraa
¾dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1ltäysmaitoa (punaista tai kevytmaitoa ja kermaa)
1tlsuolaa
1tlsokeria
1maustemitta hienonnettua valkopippuria
Lisäksi:
4keitettyä munaa

Valmistusohje

  1. Laita kananmunat kypsymään kiehuvaan veteen omaan kattilaan erikseen. Keitä munia noin 7 minuuttia. Anna munien jäähtyä kylmässä vedessä.

  2. Valmista yhtä aikaa pinaattikeitto. Sulata voi kattilassa. Lisää puhdistetut pinaatinlehdet kattilaan ja kuumenna niitä hetki sekoittaen.

  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja jatka hetki sekoitusta.

  4. Lisää ½ litraa maitoa vispaten joukkoon. Surrauta seosta sauvasekoittimella nopeasti (10 sek.) hieman tasaisemmaksi. Jatka sekoitusta vispilällä niin, että keitto kiehahtaa. Lisää loppu ½ litraa maitoa. Jatka sekoitusta, kunnes keitto sakenee ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.

  5. Tarjoa keitto keitettyjen, kuorittujen ja halkaistujen munien kanssa. Lisäksi juustopäällysteiset voileivät tai Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakat sopivat hyvin ruoan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)