Ainekset 4-6 annosta annosta

4
kpl
esikeitettyä maissintähkää
2
kpl
sipulia
¼-½
punaista habanero chiliä
2
rkl
oliiviöljyä
tl
kurkumaa
1
liha- tai kasvisliemikuutio
n.1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
13
dl
vettä
dl
kermaa
200
g
turkkilaista jogurttia

Ohje

  1. Irrota maissinjyvät. Laita tähkät, yksi kerrallaan, pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaa jyvät irti terävällä veitsellä ylhäältä alas. Kuori halkaistut sipulit ja silppua puolikkaat. Silppua chili.
  2. Kuumenna öljy isohkossa kattilassa. Lisää kurkuma, chilisilppu, sipulikuutiot ja maissinjyvät kattilaan. Kuullota aineksia 5–7 minuuttia välillä sekoitellen. Murenna liemikuutio joukkoon, lisää suola ja pippuri sekä vesi.
  3. Keitä kannella peitettynä, miedohkolla lämmöllä, tasaisesti poristen noin 30 minuuttia. Jäähdytä hetki. Soseuta keitto mahdollisimman sileäksi.
  4. Pane siivilä kulhon päälle, kaada keitto siivilään sopivissa erissä ja pyöritä pyöreäpohjaisella kauhalla niin, että siivilään jää vain maissinkuoret. Kaada samettisen sileä keitto takaisin kattilaan.
  5. Lisää kerma ja jogurtti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, hienoksi silputtua chiliä (ja vettä). Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä.

VINKKI: Jätä noin desin verran maissinjyviä ja ripottele ne valmiiden keittoannosten pinnalle esim. yhdessä punaisten chiliviipaleiden kanssa. 

Tarjoile herkullisten Myllyn Paras pasteijoiden kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.