Sydänpiparipullat

Sydänpiparipullat
  • Leivo pullataikinasta ja piparitaikinasta piparipullia.
  • Ota pullataikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai muotoile sydän itse veitsen avulla.
  • Ota kaulitusta piparkakkutaikinalevystä pienempiä sydämiä, jotka laitat pullasydämen päälle.
  • Kohota hyvin ennen paistamista, älä paista pullia liikaa. 
noin 20 kpl
1annos (3 dl nestettä)itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
1pktPerinteinen Piparkakkutaikina 500 g
Laktoositon Piparitaikina 500 g
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
säilykekirsikoita

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli pullataikina n. 40 x 40 cm:n n. 3 cm paksuksi levyksi.

Ota taikinalevystä melko isolla sydänmuotilla sydämiä. Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota hyvin lämpimässä paikassa liinan alla.

Kauli sulanut Piparkakku‐ tai Piparitaikina n. 3 mm paksuksi levyksi. Ota taikinasta piparimuotilla (esim. sydän, tähti, perinteinen pipari) pipareita.

Voitele kohonneet pullasydämet munalla, nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari. Voitele vielä ja ripottele pinnalle raesokeria ja laita keskelle säilykekirsikka. Paista 200‐asteisen uunin keskitasolla 12‐15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Voihan pullat olla pyöreitä ja päälle vain piparimuotilla piparitaikinasta (esim.tähti,sydän,perinteinen pipari).Näin olen itse tehnyt ja saanut kovasti kiitoksia.Hyviä ovat.
Varmasti hyvää, näkyi maittavan. Itse en pidä pullasta.
Hauska nimi!! Mukavan ja herkullisen näköisiä...
Nämä sydänpiparipullat ovat helppo tekosia, ja valmiilla myllynparas taikinalevyllä teet mainioita ja upean näköisiä jouluherkkuja hetkessä.
helppo ja hyvä, uudenlainen tarjottava joulupöytään.