Pienet pistaasitortut ovat juuri sopivia suupaloja juhlissa ympäri vuoden. Tortut valmistuvat nopeasti ja niiden tekeminen on mukavaa puuhaa. Tortut taitellaan perinteisen joulutortun tapaan, mutta täytteenä käytetään herkullista pistaasipähkinälevitettä, joka notkistetaan pienellä määrällä ranskankermaa. Voit toki käyttää pistaasipähkinälevitettä myös sellaisenaan.

Ainekset 40 annosta

1 ½
dl
pistaasipähkinälevitettä
3
rkl
ranskankermaa
(pistaasipähkinöitä, tummaa suklaata, tomusokeria)

Ohje

  1. Levitä jäiset Myllyn Paras Torttutaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan noin 15minuutin ajaksi.
  2. Leikkaa jokainen levy kahdeksaan yhtä suureen osaan. Leikkaa jokaiseen palaan viillot kulmista keskiosan suuntaan, mutta älä leikkaa ihan keskelle asti. Taittele joka toinen kulma keskelle ja paina kunnolla kiinni.
  3. Nosta pienet tortut leivinpaperille uunipellin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan. Valmista paiston aikana täyte vatkaamalla vispilällä tai sähkövatkaimella pistaasipähkinälevite ja ranskankerma keskenään.
  4. Lusikoi tai pursota pieni määrä pistaasitäytettä jäähtyneiden torttujen päälle.
  5. Koristele pienet tortut pistaasimurskalla sekä suklaarouheella ja viimeistele vielä halutessasi siivilöimällä tomusokeria torttujen päälle.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.