Sienipiiraset

Sienipiiraset
1 t 15 min, josta valmisteluaika 35 min
  • Sienisatoa kannattaa hyödyntää heti, kun sieniä löytää.
  • Sienipiiraisiin voit käyttää erilaisia sieniä tai myös mahdollisesti pakastimessa olevaa vanhaa satoa.
  • Myös kasviksista voit leipoa pikkupiirasia eli korvaa sienet niillä.
  • Täytteeseen on käytetty suurimoita, jotka sitovat mukavasti sienien nestettä ja tuovat piiraisiin ruokaisuutta.
16-20 kpl
1annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
2rklvoita
1ltuoreita sieniä, esim. suppilovahveroita, kantarelleja (tai 300 g pakastesienisilppua)
1dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2keitettyä munaa
2-3tlyrttisuolaa
1tlrakuunaa
1tlmustapippurirouhetta
100gtuorejuustoa, esim. sieni tai sitruunapippuri (1 ohut rasia)
200granskankermaa (1 tlk)
1rklsitruunamehua
1dltuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Keitä 1 dl Riisi+Ohra -suurimoseosta (puuro tai irtonainen sopivat molemmat) lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot.

Kauli taikinaa ja painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli vielä pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. 

Levitä niiden päälle täytettä noin ½ cm:n kerros, jätä reunat vapaiksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat munalla.

Voit tehdä piiraat myös pieniin matalareunaisiin piirasvuokiin, tällöin ei tarvitse rypyttää. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)