Valmiista pyöreäksi muotoillusta pizzataikinalevystä loihdit nopeasti haluamasi pizzan.

Syksyiseen pizzaan sopivat mainiosti kotimaiset punajuuret sinihomejuuston kanssa.

Mikäli saatavilla on keltajuurta, raitajuurta tai valkojuurta, kokeile myös niitä.

Syksyn näyttävimmät pizzat syntyvät erivärisistä juureksista.

Ainekset 1 iso tai 3-4 pienempää annosta

Taikina:
Tomaattikastike:
2
dl
tomaattimurskaa (200 g)
(2
kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna)
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
pizzamaustetta tai oreganoa + basilikaa + suolaa
Täyte:
3
kpl
punajuuria (n. 200 g)
1
rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
2
kpl
salottisipuleita
n. 100
g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
1
dl
paahdettuja cashewpähkinöitä (n. 60 g)
½-1
dl
parmesaanilastuja tai pizzajuustoraastetta
tuoretta oreganoa tai basilikaa

Ohje

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla tai edellisenä iltana. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä pyöreä taikina käsillä painellen vähän isommaksi leivinpaperin päälle uunipellille tai pizzakivelle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 250–275 asteeseen. Laita pelti tai pizzakivi kuumenemaan uuniin.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki.

  5. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi, noin 2 mm:n viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla öljyssä, noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kuori ja viipaloi sipulit paiston aikana, lisää ne mukaan pannulle.

  6. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Asettele punajuuri- ja sipuliviipaleet päälle. Murusta pinnalle sinihomejuustoa ja ripottele vielä pähkinät mukaan. Lisää lopuksi juustoa makusi mukaan.

  7. Paista pizzat kuuman uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Rapeimmat pizzapohjat syntyvät kuumassaa pizzauunissa tai mahdollisimman kuuman uunin alaosassa. Tarvittaessa nosta pizza sähköuunissa yläosaan 2–4 minuutiksi, jotta juustopinta saa väriä. Voit myös paistaa pizzan 250-asteisessa kiertoilmauunissa noin 10–15 minuuttia. Ripottele lopuksi pizzan päälle vähän tuoretta yrttiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.