Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla tai edellisenä iltana. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.
Levitä pyöreä taikina käsillä painellen vähän isommaksi leivinpaperin päälle uunipellille tai pizzakivelle.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi, noin 2 mm:n viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla öljyssä, noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kuori ja viipaloi sipulit paiston aikana, lisää ne mukaan pannulle.
Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Asettele punajuuri- ja sipuliviipaleet päälle. Murusta pinnalle sinihomejuustoa ja ripottele vielä pähkinät mukaan. Lisää lopuksi juustoa makusi mukaan.
Paista pizzat kuuman uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Rapeimmat pizzapohjat syntyvät kuumassaa pizzauunissa tai mahdollisimman kuuman uunin alaosassa. Tarvittaessa nosta pizza sähköuunissa yläosaan 2–4 minuutiksi, jotta juustopinta saa väriä. Voit myös paistaa pizzan 250-asteisessa kiertoilmauunissa noin 10–15 minuuttia. Ripottele lopuksi pizzan päälle vähän tuoretta yrttiä.
Kommentteja ja keskustelua