Paistettua varhaiskaalia ja kaura-härkäpapurouhekuppeja grillimakkaran kanssa

Paistettua varhaiskaalia ja kaura-härkäpapurouhekuppeja grillimakkaran kanssa
40 min, josta valmisteluaika 10 min

Tämä ruoka syntyy kätevästi grillissä kesällä varhaiskaalin ollessa kasvukautensa parhaimmillaan.

Kaura-härkäpapurouhetta kannattaa keittää kerralla iso määrä: osan siitä voi käyttää lisukkeena heti ja osan voi käyttää myöhemmin esimerkiksi näihin kaura-härkäpapurouhekuppeihin.

Runsasproteiininen Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhe valmistetaan täysjyväkaurasta ja härkäpapurouheesta.

Grillissä viimeistellyn Kaura-härkäpapurouheseoksen voi kumota kupeista torneiksi lautasille tai lisuke on kätevää syödä suoraan kupeista, jos ruokaillaan grillin äärellä tai mökkiolosuhteissa.

n. 4:lle
Kaura-härkäpapurouheseos:
7dlvettä
1tlsuolaa
1kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
dlMyllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta
1kesäsipuli varsineen
pieni nippu tuoretta timjamia
1iso suippo paprika tai kesäkasviksia noin 150 g
½ tlrouhittua mustapippuria
Varhaiskaalia
n. 600gvarhaiskaalia (1 iso)
2rklrypsiöljyä
½tlsuolaa
Makkaraa
4lihaisaa grillimakkaraa, pitkää nakkia, vegenakkia tms.
Lisäksi:
viikuna-balsamikastiketta, sinappia, raikasta hilloketta

Valmistusohje

Kiehauta 7 dl vettä, lisää kaura-härkäpapurouhe ja 1 tl suolaa ja 1 liemikuutio. Anna kiehua 20 minuuttia välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy rouheeseen.

Hienonna sipuli ja timjami. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita nämä kypsän kaura-härkäpapurouheseoksen joukkoon, rouhi joukkoon mustapippuria. (Sipulisilpun voi halutessaan laittaa jo aiemmin kypsymään rouheseoksen joukkoon.) Jaa seos grillin kestäviin kippoihin tai isoihin alumiinisiin muffinivuokiin.

Ota keräkaalista kanta pois ja irrota lehdet yksi kerrallaan. Pyörittele lehdet öljyssä ja ripottele hiukan suolaa päälle.

Tee makkaroihin viillot ja laita ne kypsymään grilliin. Lisää rouhekupit lämpiämään grilliin reunalämmölle. Grillaa varhaiskaalin lehdet lopuksi nopeasti kuumassa grillissä.

Laita tarjolle grillattua kaalia, jonka päälle jokainen voi pursottaa balsamikastiketta ja kaura-härkäpapurouhekuppeja sekä makkaraa, jonka päälle jokainen voi sivellä sinappia. Lisukkeeksi sopii myös raikas hilloke.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)