Cocktail-riisipiirakat ovat mainio välipala ja aromit ovat parhaimmillaan juuri paistettuna. 

Paista haluamasi määrä piirakoita uunissa pakkauksen paisto-ohjeen mukaan ja levitä päälle esimerkiksi tuorejuustoa.

Näe vähän vaivaa: erilaisin täyttein saat vaihtelua; käytä aineksia, joita kaapista löytyy; hyvä juusto kruunaa kuuman piirakan. 

Ainekset 4:lle; 1 piirakka kummallakin täytteellä (yhteensä 8 kpl) annosta

Täyte 1 (4:lle cocktail-piirakalle):
½-1
punasipulia renkaina
rosmariinia (tuoretta, jos löytyy)
2
tl
hunajaa
50
g
savujuustoa ohuina siivuina
Täyte 2 (4:lle piirakalle):
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
150
g
sinihomejuustomurua
basilikan lehtiä koristeeksi

Ohje

COCKTAIL-RIISIPIIRAKAT PUNASIPULILLA JA SAVUJUUSTOLLA: 

  1. Paista 4 kpl piirakoita uunissa pakkauksen paisto-ohjeen mukaan.
  2. Siivuta päälle punasipuli ja pieniä rosmariiniyrtin oksia sekä hunajaa. Siivuta juusto ja nosta jokaiselle piirakalle 1 ohut juustoviipale.
  3. Paista mikrossa ruskistavalla teholla tai paahda 240-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla hetki, kunnes juusto pehmenee ja saa kauniin värin.

COCKTAIL-RIISIPIIRAKAT AURINKOKUIVATUILLA TOMAATEILLA JA SINIHOMEJUUSTOLLA:

  1. Paista 4 kpl piirakoita uunissa pakkauksen paisto-ohjeen mukaan.
  2. Lisää piirakan päälle suikaloituja aurinkokuvattuja tomaatteja ja sinihomejuustomurua.
  3. Paista mikrossa ruskistavalla teholla tai paahda 240-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla hetki, kunnes juusto pehmenee ja saa kauniin värin. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

VINKKI: Jos haluat piirakoista ruokaisampia, lisää punasipulin ja savujuuston seuraksi savukalaa. Aurinkokuivattujen tomaattien ja sinihomejuuston seuraksi sopii hyvin (parman)kinkkuleike.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

6 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.