Syksy on pikkusuolaisten kulta-aikaa. Illanistujaiset, pikkujoulut ja pian lähestyvä joulu saa miettimään mitä laittaisi tarjolle. Cocktailpiirakat ovat aina maistuvia, mutta aivan erityisiltä ne maistuvat valmiiksi täytettyinä.

Savukala on aina hienostunutta, oli se sitten lämminsavustettua tai kylmäsavustettua. Tämä on helppo ja juhlava suupala monenlaisiin juhliin.

 

Ainekset 14-15 kpl annosta

50
g
sulatettua voita
Täyte:
200
g
ruohosipulituorejuustoa
100
g
kylmäsavustettua lohta
½
dl
hienonnettua tilliä
limepippuria myllystä
2
rkl
puristettua limen mehua
Pinnalle:
150
g
sulatettuja katkarapuja
tilliä
lime- tai sitruunaviipaleita

Ohje

  1. Paista cocktailpiirakat leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-250 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  2. Voitele valmiit piirakat sulatetulla voilla.

  3. Valmista täyte. Laita ruohosipulituorejuusto kulhoon. Hienonna joukkoon kylmäsavulohi ja tilli. Mausta limepippurilla ja limen puristetulla mehulla. Sekoita täyte ja tarkista maku.

  4. Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneiden piiraiden päälle.

  5. Koristele sulatetuilla katkaravuilla, tillillä ja lime- tai sitruunaviipaleilla.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.