Kylmäsavulohitäytteiset cocktailpiirakat

Syksy on pikkusuolaisten kulta-aikaa. Illanistujaiset, pikkujoulut ja pian lähestyvä joulu saa miettimään mitä laittaisi tarjolle. Cocktailpiirakat ovat aina maistuvia, mutta aivan erityisiltä ne maistuvat valmiiksi täytettyinä.
Savukala on aina hienostunutta, oli se sitten lämminsavustettua tai kylmäsavustettua.
Helppo ja juhlava suupala on tässä. Ja mikä parasta, tämä herkku sopii tarjottavaksi myös satavuotiaan Suomen kunniaksi. Niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille!
1 | pkt | Myllyn Paras Cocktail-riisipiirakoita (n. 14 kpl) |
50 | g | sulatettua voita |
Täyte: | ||
200 | g | ruohosipulituorejuustoa |
100 | g | kylmäsavustettua lohta |
½ | dl | hienonnettua tilliä |
limepippuria myllystä | ||
2 | rkl | puristettua limen mehua |
Pinnalle: | ||
150 | g | sulatettuja katkarapuja |
tilliä | ||
lime- tai sitruunaviipaleita |
Valmistusohje
-
Paista cocktailpiirakat leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-250 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Voitele valmiit piirakat sulatetulla voilla.
-
Valmista täyte. Laita ruohosipulituorejuusto kulhoon. Hienonna joukkoon kylmäsavulohi ja tilli. Mausta limepippurilla ja limen puristetulla mehulla. Sekoita täyte ja tarkista maku.
-
Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneiden piiraiden päälle.
-
Koristele sulatetuilla katkaravuilla, tillillä ja lime- tai sitruunaviipaleilla.
Kommentoi reseptiä