Kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka

Katso valmistusvideo, jossa Vappu Pimiä leipoo tämän piirakan yhdessä Kristiina Komulaisen ja Heidi Sohlbergin kanssa Vapun valtakunta -ohjelmassa.

1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
300-400ghyvää kinkkua (esim. rasvaton saunapalvi)
1purjo
tilkka öljyä
2dlmetsäsieniä paistettuna, lampaankääpää, suppilovahveroita ym.
1-1½dlvoimakasta juustoraastetta (esim. Mustaleima emmental)
dlkermaa
2-3munaa
mustapippuria
½tlpaprikajauhetta
suolaa

Valmistusohje

Sulata taikina ohjeiden mukaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja painele se pyöreään piirakkavuokaan. Jos ostat kinkun siivuina tai palana, suikaloi se pieneksi. Puhdista purjo ja leikkaa pieneksi. Kuullota purjosilppu öljyssä pannulla, lisää puhdistetut, vähän pienemmäksi leikatut sienet pannulle. Paista niin, että sienistä on nesteet haihtuneet. Levitä kinkkusilppu piirakkapohjan päälle. Kaada päälle purjot ja sienet. Lisää vielä juustoraaste. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon kerma, mustapippuri, paprikajauhe ja halutessasi suolaa (piirakka ei välttämättä tarvitse suolaa, jos kinkku ja juusto ovat kovin suolaisia.) Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja paista uunin keskitasossa noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)