Ainekset n. 6-8:lle annosta

300-400
g
hyvää kinkkua (esim. rasvaton saunapalvi)
1
purjo
tilkka öljyä
2
dl
metsäsieniä paistettuna, lampaankääpää, suppilovahveroita ym.
1-1½
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. Mustaleima emmental)
dl
kermaa
2-3
munaa
mustapippuria
½
tl
paprikajauhetta
suolaa

Ohje

  1. Sulata taikina ohjeiden mukaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja painele se pyöreään piirakkavuokaan.

  2. Jos ostat kinkun siivuina tai palana, suikaloi se pieneksi. Puhdista purjo ja leikkaa pieneksi. Kuullota purjosilppu öljyssä pannulla, lisää puhdistetut, vähän pienemmäksi leikatut sienet pannulle. Paista niin, että sienistä on nesteet haihtuneet.

  3. Levitä kinkkusilppu piirakkapohjan päälle. Kaada päälle purjot ja sienet. Lisää vielä juustoraaste. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon kerma, mustapippuri, paprikajauhe ja halutessasi suolaa (piirakka ei välttämättä tarvitse suolaa, jos kinkku ja juusto ovat kovin suolaisia.)

  4. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja paista uunin keskitasossa noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

VINKKI: Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

13 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.