Hienostunut puuro Kaura-härkäpapurouheesta

Hienostunut puuro Kaura-härkäpapurouheesta
40 min, josta valmisteluaika 10 min

Tämä pehmeä ja makumaailmaltaan hienostunut puuro herättää lempeästi uuteen päivään.

Ravinnerikas uutuus: Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhe keitetään kypsäksi kardemumman, vaniljan ja appelsiinin maustamaan, luonnostaan makeassa kauramaidossa. Valmiin ja jäähtyneen puuron joukkoon sekoitetaan kuohkeaksi vatkattu, appelsiininkuorella maustettu kookoskermavaahto.

Puuro sopii täydellisesti viikonlopun aamuihin tai tarjottavaksi osana brunssia. Kun teet sen jo illalla jääkaappiin valmiiksi, lupaus luksuksesta huomiselle aamulle on taattu – myös arkena.

Ihania aamuja!

8dlkauramaitoa
1tlkardemummaa
1rklvaniljasokeria
1ripaus suolaa
3dlMyllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta
1iso ja mehukas (luomu)appelsiini (tai kaksi pienempää)
1prkjääkaappikylmää kookoskermaa (24 % rasvaa) (2 dl)
2rkljuoksevaa hunajaa
Koristeeksi:
kookoslastuja
tuoreita hedelmiä tai marjoja maun mukaan

Valmistusohje

Mittaa maito kattilaan. Mausta kardemummalla, vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja lisää Kaura-härkäpapurouhe. Sekoita tasaiseksi.

Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia. Sekoita useasti, jotta puuro ei pala pohjaan.

Pese (luomu)appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta kuori talteen ja purista mehu. 

Kun maito on imeytynyt puuroon, lisää appelsiinimehu ja sekoita. Anna puuron tekeytyä lieden jälkilämmöllä vielä 5–10 minuuttia, kunnes appelsiinimehu on imeytynyt, puuro on kypsää ja koostumukseltaan ryhdikästä.

Jäähdytä puuro esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tiskialtaassa.

Valmista kookoskermavaahto. Käytä kookoskermasta vain jääkaapissa paksuksi jähmettynyt massa. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta vaahto appelsiinikuoriraasteella ja hunajalla.

Kun puuro on jäähtynyt kylmäksi, sekoita joukkoon kookoskermavaahto ja siirrä valmis puuro vielä hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Annostele maljoihin, koristele haluamallasi lisukkeella ja nauti. Voit hyvin valmistaa puuron jo edellisenä päivänä, sillä maut syventyvät viileässä entisestään.

Vinkki! Jos kookoksen maku ei ole mieluinen, voit käytää puuroon kookoskerman sijasta kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta!

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)