Hedelmäinen uunipuuro kaura-härkäpapurouheesta

Valitse uunivuoaksi yksi iso uuninkestävä vuoka tai useampi pienempi niin, että niiden tilavuus on yhteensä 2½–3 litraa. Vuokien olisi hyvä täyttyä n. 2/3 asti.
Tässä uunipuuro paistetaan ensin kuumassa uunissa, jotta seos alkaa ensin kiehua ja sen jälkeen miedommassa lämmössä, jotta kypsyminen tapahtuu hitaasti antaen hautuessaan makua puurolle.
Mikäli et halua omenien tummuvan, pilko ne kippoon, jossa on hieman sitruunamehua.
Voit kokeilla vaihteluna valmistaa puuron tavallisella maidolla, kauramaidolla tai kookosmaitojuomalla.
5 | dl | omenalohkoja (3-4 omenaa) |
2 | rkl | sitruunamehua |
2 ½ | dl | luumulohkoja (3-4 luumua) |
1 | rkl | voita tai rypsiöljyä |
2 ½ | dl | Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta |
½-1 | tl | suolaa |
2 | rkl | tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria |
1 | l | mantelimaitojuomaa (maitoa, kauramaitoa tai kookosmaitojuomaa) |
Valmistusohje
-
Puhdista ja pilko omenat (halutessa tilkkaan sitruunamehua) ja luumut. Voitele uuninkestävän ison vuoan sisäpinnat rasvalla. Levitä hedelmälohkot vuoan pohjalle. Mittaa päälle kaura-härkäpapurouhe, suola ja sokeri. Lisää maito.
-
Anna puuron kypsyä ensin 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Pienennä lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paistamista 1–2 tuntia vuokien laakeudesta riippuen. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
-
Tarjoile puuro mantelimaitojuoman (tmv.), marjojen, sokerin tai kinuskikastikkeen kanssa.
Kommentoi reseptiä