Härkäpapukauratto punajuuresta

Maistuva härkäpapukauratto punajuuresta
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Kaurasta ja härkäpavuista syntyy maistuva risoton tyylinen ruoka, jota voi kutsua kauratto-nimellä. Kun valmistat kaurattoa punajuuresta, sen tulee olla tuore juures. Etikkapunajuuret eivät sovi tähän ruokaan. Voit valmistaa kauraton myös muista juureksista, kuten porkkanasta tai valkojuuresta. Risoton tapaan neste lisätään kaurattoon pikkuhiljaa kiehuvana.

*vegaaninen. Saat vegaanisen reseptin korvaamalla tuotteen vegaanisella valmisteella.

n. 4:lle
1kplsipuli
2 kplpunajuurta (n. 200 g)
1kpliso omena (n. 100 g)
3rklrypsiöljyä
2dlMyllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta
n. 6dlvettä
2tlkasvisfondia tai 1 kpl kasvisliemikuutio
1-2rklsitruunamehua
½tlsuolaa
½tlrouhittua mustapippuria
1rkltuoretta silputtua rosmariinia
1–3rklvoita tai *vegaanista margariinia
n. 75gsinihomejuustoa tai *vegaanista valmistetta
½dlpekaanipähkinöitä (20 g)
2rklparmesaaniraastetta tai *vegaanista valmistetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta punajuuret ja omena karkeaksi raasteeksi. Kiehauta vesi valmiiksi.

2. Mittaa öljy kattilaan, kuullota siinä nopeasti sipulisilppu ja raasteet, sekoittele välillä. Lisää joukkoon kaura-härkäpapurouhe ja kuullota vielä pari minuuttia.

3. Lisää joukkoon kiehuvaa vettä 1–2 dl kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen erä on imeytynyt rouheeseen. Lisää maustavat aineet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä, sekoita välillä.

4. Kypsennä 20–30 minuuttia niin, että suurimot ovat kypsiä. Kauratto saa olla rakenteeltaan löysähköä, lisää tarvittaessa nestettä.

5. Ota liesi pois päältä ja lisää mukaan voita tai margariinia. Voit murustaa sinihomejuustoa ja / tai pähkinöitä karkeina paloina joukkoon, sekoita vain varovaisesti. Jaa kauratto lautasille, ripottele päälle parmesaaniraastetta, tarjoile kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)