Riisin korvaaminen ohralla

Riisin korvaaminen ohralla

Miten ja miksi korvaisit riisin ohralla? Te kysyitte, me vastaamme!
 

1. Riisi kannattaa korvata ohralla, koska ohra on runsaskuituista (12 g kuitua / 100 g), ekologista, suomalaista ja edullista, lisäksi sillä saa makua ruokaan.

2. Valitse ohrasuurimo: kokonainen, rikottu, tai sekoitettuna pitkäjyväiseen riisiin: Irtonainen  Riisi+ Ohra.

3. Valitse, mitä korvaamaan tarvitset ohran: risottoon, lisäkeriisiksi -> ohrattoa, lisäkeohraksi, salaattiin tai täytteisiin tulevaa riisiä -> irtonaista ohraa.

4. Voit keittää ohran väljässä vedessä. Laita suurimot runsaaseen kiehuvaan veteen, veden tulee olla koko ajan kiehuvaa, jotta tärkkelys ei ala irrota ohran pinnasta. Keitä kypsäksi ja valuta.

5. Huuhtele salattiin tuleva ohra lävikössä kylmällä vedellä (tärkkelys pois).

6. Voit imeyttää nesteen ohraan, neste voi olla maustettu vain suolalla, tai liha-, kana-, kala- tai kasvisliemellä tai erilaisilla mehuilla. Kuullota ensin pelkkää ohraa (ja mausteita) hetki kasarissa, lisää sen jälkeen neste ja anna kiehahtaa ja kypsyä.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.