Parhaat pastavinkit

Parhaat pastavinkit

Pastan keittäminen on helppoa ja muutaman knoppitiedon avulla saat aina aikaan täydellistä pastaa.

1. Valitse oikea muoto: sarvi sopii parhaiten makaronilaatikkoon ja muna-maitoruokiin. Fusilli, gnocchi ym. kierteiset mallit imevät parhaiten kastiketta. Salaatissa ulkomuodon tulee istua salaatin muuhun rakenteeseen ja miellyttää silmää.

2. Laita pasta aina kiehuvaan veteen.

3. Neste voi olla maustettu vain suolalla, tai liha-, kana-, kala- tai kasvisliemellä tai erilaisilla mehuilla.

4. Vettä tulee olla runsaasti, ns. väljä vesi.

5. Veden tulee olla koko ajan kiehuvaa, jotta tärkkelys ei ala irrota pastan pinnasta.

6. Älä keitä liian kauan (katso pakkauksen ohje) ja keitä käyttötarkoituksen mukaan, uuniruokiin ja salaattiin riittää hieman lyhyempi keittoaika kuin ohjeessa mainitaan.

7. Al dente -> valkoinen ”ruoto” näkyy litistetyssä pastassa ja se tuntuu hampaissa.

8. Valuta keitetty pasta lävikössä lopuksi.

9. Huuhtele uuniruokiin ja salattiin tuleva pasta kylmällä vedellä.

10. Pasta ei odota ruokailijaa.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.